Μεταφραση

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Pina colada cheesecake

Απολαύστε ένα δροσερό, πρωτότυπο γλυκό


Υλικά:



Για 4-6 άτομα

Για τη βάση μπισκότου
  • 125 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης
  • 50 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
  • 300ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
  • 250 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια φρέσκο ​​ανανά πολτοποιημένο
  • ½ φλιτζάνι κρέμα καρύδας
  • 2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
  • κομμάτια ανανά
  • ¼ φλιτζάνι θρυμματισμένη καρύδα καβουρδισμένη


Εκτέλεση:

Για τη βάση μπισκότου
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το θρυμματισμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  2. Μοιράζετε το μείγμα μπισκότου σε κάθε ποτήρι και τα βάζετε στο ψυγείο, ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση.
Για τη γέμιση
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μαζί, μέχρι γίνει απαλή κρέμα.
  2. Ρίχνετε τον πολτοποιημένο ανανά σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνετε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει μια βράση. Αυτό γίνεται για να μην πικρίσει ο ανανάς. Αφήνετε να κρυώσει ο ανανάς πριν τον ανακατέψτε με το υπόλοιπο μείγμα.
  3. Σ' αυτό το σημείο χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν σαντιγύ.
  4. Ρίχνετε τον ανανά, την κρέμα καρύδας και τη βανίλια μέσα στο μείγμα από το τυρί κρέμα και ανακατεύετε το μείγμα με τη σφικτή σαντιγύ, μέχρι να γίνει μια απαλή και λεία κρέμα.
  5. Ρίχνετε την κρέμα πάνω από το μείγμα μπισκότου και βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
Για την επικάλυψη
  1. Διακοσμήστε με καβουρδισμένη καρύδα και κομμάτια ανανά.