Μεταφραση

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

25 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών

Όπως ορίστηκε από το Συμβούλιο FIP πριν από αρκετά χρόνια στο Συνέδριο της FIP στην Κωνσταντινούπολη η 25Σεπτεμβριη Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την ετήσια Ημέρα Φαρμακοποιών του Κόσμου. 

Η FIP ενθαρρύνει τους φαρμακοποιούς του κόσμου για να χρησιμοποιήσουν αυτή τη μέρα για να οργανώσουν τις δραστηριότητες που προωθούν και συνηγορούν για το ρόλο του φαρμακοποιού στη βελτίωση της υγείας σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Εδώ παρουσιάζεται ένας οδηγός για τις οργανώσεις-μέλη σχετικά με το πώς να προετοιμαστούν για την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών

Ημέρα Φαρμακοποιών του Κόσμου 2016

"Φαρμακοποιοί: Η φροντίδα για σας» είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιών.

«Το φετινό θέμα επελέγη ώστε να αντικατοπτρίζει το σημαντικό ρόλο των φαρμακοποιών στην παροχή φροντίδας για το κοινό, αλλά και να τονίσει την συναισθηματική σύνδεση που έχουν με τους ασθενείς τους. Ο ρόλος των φαρμακοποιών έχει εξελιχθεί από εκείνη ενός παρόχου φαρμάκων με εκείνη ενός φορέα παροχής φροντίδας.

Οι Φαρμακοποιοί έχουν ζωτικό ρόλο στην έκβαση των φαρμακολογικών θεραπειών και τελικά να προσπαθήσουν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των ασθενών », δήλωσε η Πρόεδρος της FIP Dr Carmen Peña.

Η Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών, τώρα στο έκτο χρόνο της, χρησιμοποιείται από τα μέλη FIP σε όλο τον κόσμο για να τονίσει τον αντίκτυπο και την προστιθέμενη αξία του φαρμακευτικού επαγγέλματος και το ρόλο της στη βελτίωση της υγείας σε αρχές, άλλα επαγγέλματα και τα μέσα ενημέρωσης, καθώς και με το γενικό δημόσιο.

Η FIP έχει δημιουργήσει μια σειρά από πόρους στις έξι επίσημες γλώσσες των Ηνωμένων Εθνών που οι φαρμακοποιοί και οι επαγγελματικές ενώσεις μπορεί να χρησιμοποιήσουν για την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιών. Αυτές περιλαμβάνουν ένα νέο λογότυπο, επίσημες εικόνες εκστρατείας, και υλικό για τα social media.

Η FIP προσκαλεί ατομικά τους φαρμακοποιούς να υποστηρίξουν την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιων με τη δημιουργία εικόνων προφίλ για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ένα επίσημο FIP Twibbon ή ένα ειδικά σχεδιασμένο «Νοιάζομαι για σένα" πλακάτ, το οποίο μπορεί να εκτυπωθεί και να τοποθετηθεί σε φωτογραφίες. Οι πόροι είναι όλοι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν και να διατίθενται.