Μεταφραση

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Allo-ς ένας τρόπος ανταλλαγής μηνυμάτων από την Google

To Allo είναι η νέα υπηρεσία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων που παρουσίασε η Google για όσους χρησιμοποιούν λειτουργικό Android και iOS. 

To Allo είχε παρουσιαστεί στο συνέδριο Google I/O τον περασμένο Μάιο, αλλά η εταιρεία είχε διευκρινίσει ότι θα γίνει διαθέσιμο μόλις τελείωνε το καλοκαίρι, όπως και έγινε. Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του Google Allo είναι η δυνατότητα της κρυπτογραφημένης επικοινωνίας, η δυνατότητα ιδιωτικής επικοινωνίας μεταξύ δύο χρηστών, η χρήση στοιχείων Τεχνητής Νοημοσύνης για την απάντηση σε μηνύματα χωρίς να είναι ανάγκη να πληκτρολογήσει κανείς κάτι, καθώς και ο Google Assistant.

O χρήστης του Google Allo μπορεί να συνομιλεί απευθείας με τον Google Assistant, ο οποίος είναι ένα bot που μπορεί να δεχτεί εντολές και να εκτελέσει μερικές λειτουργίες, όπως είναι για παράδειγμα η αλλαγή πεζών – κεφαλαίων, εάν ο χρήστης επιθυμεί να δείξει στην γραπτή του επικοινωνία ότι φωνάζει.

Με ένα swipe προς τα πάνω γίνεται η χρήση του Google Assistant, ο οποίος μπορεί να δεχτεί και ερωτήσεις κατεύθυνσης ή να εκτελέσει αναζήτηση στην μηχανή της Google για κάτι πιο συγκεκριμένο που θέλει ο συνομιλητής του bot. Θα ήταν περιττό να τονιστεί ότι από το Google Allo δεν λείπουν τα ποικίλα εκφραστικά μέσα, όπως είναι τα διάφορα εικονίδια.