Μεταφραση

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Χοιρινές μπριζόλες με καλαμπόκι

Εύκολη, νόστιμη συνταγή για το μεσημεριανό τραπέζι

Υλικά:


Για 2-4 άτομα

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 ποτήρι μπύρα
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι φαρίνα
  • 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
  • 4 κουταλιές βούτυρο για το τσιγάρισμα
  • Αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

  1. Σε τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα, τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζετε τις μπριζόλες χωρίς να βάλετε επιπλέον βούτυρο.
  2. Μετά βάζετε το καλαμπόκι, τη ντομάτα, τα κρεμμύδια και το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
  3. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι μαζί με την μπύρα και την πάστα ντομάτας και ανακατεύετε καλά.
  4. Τέλος, περιχύνετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 35 λεπτά.