Μεταφραση

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Φρουτοσαλάτα με γκρέιπφρουτ και βατόμουρο

Δροσερή και υγιεινή επιλογή


Υλικά:



Για 4-6 άτομα

  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα από τζίντζερ
  • 1 ανανάς κομμένος σε κύβους
  • 1 κούπα πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσι
  • 1 κούπα πεπόνι κομμένο σε κύβους
  • 100 γραμμάρια βατόμουρα κόκκινα
  • 1 γκρέιπφρουτ κόκκινο κομμένο σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 ματσάκι φύλλα φρέσκου βασιλικού


Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύετε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να πάρουν βράση.
  2. Συνεχίζετε το βράσιμο για ένα λεπτό για να λιώσει τελείως η ζάχαρη και κατεβάζετε από τη φωτιά.
  3. Προσθέτετε το βασιλικό και το ξύσμα τζίντζερ και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και περνάτε το σιρόπι από σουρωτήρι.
  4. Αναμειγνύετε όλα τα φρούτα της συνταγής μαζί σε ένα μπολ, ραντίζετε με το σιρόπι και σερβίρετε.