Μεταφραση

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Μάφινς καρότου με λευκή κρέμα

Αφράτα μάφινς με ιδιαίτερη γεύση


Υλικά:



Για 4-6 άτομα

Για τα muffins
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλα
  • 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1/8 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1 φλιτζάνι φυτικό λάδι (ελαφρύ ελαιόλαδο, ηλιέλαιο)
  • 4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 1/2 φλιτζάνια συσκευάζονται τριμμένα καρότα χοντροκομμένα (περίπου 3 μέτρια)
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
Για την επικάλυψη
  • 140 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί (μοτσαρέλα ή μασκαρπόνε) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 112 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση:

Για τα μαφινς
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, κρυσταλλική ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, μπαχαρικά, κακάο, πιπέρι και το αλάτι.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε το λάδι και τα αυγά ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Ρίξτε μέσα στο μείγμα τα καρότα και καρύδια θρυμματισμένα.
  4. Σε μια φόρμα για 12 κεκάκια τοποθετείτε σετ αλουμινίου ή χάρτινα  cupcake στα φορμάκια. Σε κάθε φορμάκι γεμίζετε με μείγμα μέχρι τα τρία τέταρτα.
  5. Ψήστε περίπου 20 λεπτά και αφήνετε έξω από τον φούρνο να κρυώσουν.
Για την επικάλυψη
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κατσικίσιο τυρί, τυρί κρέμα, το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο και αφράτο, περίπου 3 λεπτά.
  2. Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
  3. Μόλις τα μάφινς είναι δροσερά, με ένα μαχαιράκι τοποθετείτε το μείγμα τυριού από πάνω.