Μεταφραση

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Βρέθηκε το «αντίδοτο» για το τζατζίκι! Τι να πιείτε για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά;

Το τζατζίκι πολλοί αγάπησαν, τη μυρωδιά που αφήνει τρώγοντας το… κανείς! Όσο και να το αγαπάμε, λοιπόν, μπορούμε να παραδεχτούμε πως η μυρωδιά που αφήνει στο τέλος δεν είναι διόλου ευχάριστη ούτε για εμάς τους ίδιους, ούτε για τους γύρω μας.


Το σκόρδο είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως αφήνει μια πολύ χαρακτηριστική και άκρως δυνατή μυρωδιά και γεύση, γι’ αυτό και παρότι το τζατζίκι αρέσει σε πολλούς ανθρώπους, δεν είναι λίγοι εκείνοι που το αποφεύγουν κάθε φορά που έχουν ένα σημαντικό ραντεβού ή θέλουν να κοιμηθούν το βράδυ με τον σύντροφό τους.

Υπάρχει τρόπος, όμως, να απολαύσουμε την αγαπημένη μας λιχουδιά χωρίς να ανησυχούμε για την έντονη μυρωδιά της αναπνοή μας! Ποιος είναι αυτός; Το γάλα!

Ναι, καλά διαβάσατε. Ένα ποτήρι πλήρες γάλα καταπολεμά τη μυρωδιά του σκόρδου, μειώνοντας κατά το ήμισυ τις συγκεντρώσεις των χημικών ουσιών –κυρίως της AMS -που χαρίζουν στο σκόρδο την χαρακτηριστική  του γεύση και μυρωδιά του.

Συγκεκριμένα, η AMS δε μπορεί να διασπαστεί κατά την πέψη, με αποτέλεσμα να αποβάλλεται από το σώμα μέσω της αναπνοής και του ιδρώτα.

Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε, δε νομίζετε;