Μεταφραση

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Λαζάνια με κοτόπουλο και φέτα

Νόστιμη και κρεμώδης συνταγή


Υλικά:



Για 4-6 άτομα

  • 600 γραμμάρια φέτα τριμμένη με λίγα λιπαρά
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 3 στήθη κοτόπουλο ψιλοκομμένα
  • 1 συσκευασία λαζάνια (βράζουμε για 3 λεπτά)
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 ταψί διαστάσεων 35 x 25 εκ.


Εκτέλεση:

  1. Σε καυτό νερό βράζετε για 2 με 3 λεπτά τα λαζάνια ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμείνουν σκληρά.
  2. Κόβετε τα στήθη κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά από όλες τις πλευρές. Δεν θα έχουν ψηθεί εντελώς, γιατί θα μαγειρευτούν στο φούρνο. Αλατοπιπερώνετε.
  3. Στρώνετε στον πάτο ενός ταψιού διαστάσεων 35 x 25 εκ. λίγη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα και βάζετε από πάνω μια στρώση λαζάνια.
  4. Ξαναβάζετε κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και μετά στρώνετε τα κομματάκια κοτόπουλου.
  5. Συνεχίζετε με λαζάνια, κρέμα γάλακτος και πάλι κοτόπουλο.
  6. Ξαναστρώνετε λαζάνια, λίγη κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και τελειώνετε με την φέτα.
  7. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.