Μεταφραση

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Τα σχέδια του Elon Musk για τον εποικισμό του Άρη

Ο Elon Musk παρουσίασε τα σχέδια της SpaceX για την αποστολή ανθρώπων στον Άρη, θεωρώντας ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζει σε δύο ή και περισσότερους πλανήτες. 

Μέσα από ένα βίντεο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Elon Musk και μπορεί κανείς να βρει στο κανάλι της SpaceX στο YouTube, έγινε κατανοητό ότι η φιλοσοφία του ταξιδιού προς τον Άρη βασίζεται στη χρήση πυραύλων που μπορούν να επιστρέψουν στη Γη, μαζί με τον ανεφοδιασμό του επανδρωμένου σκάφους που θα μπορεί να βρίσκεται σε τροχιά. Ο σκοπός του Elon Musk είναι να ρίξει το κόστος του ταξιδιού για κάθε επιβάτη σε ποσά κάτω από τα 200.000 δολάρια.
Για τον Elon Musk, τα προσεχή 40 με 100 χρόνια η ανθρωπότητα θα μπορεί να έχει δημιουργήσει μία αποικία στον Άρη, η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί περισσότερους από 1 εκατομμύριο κατοίκους. Μέσα στα επόμενα 4 έτη ο Elon Musk πιστεύει ότι θα είναι έτοιμο το σκάφος που θα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες στον Άρη, ενώ σημείωσε ότι στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη τα καύσιμα που θα μπορούσαν να παραχθούν είναι βασισμένα στο μεθάνιο, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σαν πηγή ενέργειας.
elon-musk-mars
Τα σκάφη τα οποία θα ταξιδεύουν στον Άρη θα είναι εφοδιασμένα με 42 κινητήρες Raptor, οι οποίοι θα προσφέρουν ώθηση 128 Meganewton, δηλαδή τέσσερις περίπου φορές η ώθηση που προσέφερε ένας πύραυλος Saturn V στην εποχή του προγράμματος Apollo. Μάλιστα, ο Elon Musk επιβεβαίωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές στους κινητήρες αυτούς. Στο τέλος του σχετικού βίντεο που παρουσίασε ο Elon Musk, εμφανίζεται ένας πλανήτης Άρης, διαφορετικός, έχοντας υποστεί διαδικασίες γεωπλασίας, πράγμα που δείχνει το όραμα του Elon Musk για τον μακρινό πλανήτη, ενώ ο ίδιος ο ιθύνων νους της SpaceΧ τόνισε ότι τα σκάφη του θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες αποστολές, όπως είναι το ταξίδι στον δορυφόρο του Δία,Ευρώπη.