Μεταφραση

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Νωρίτερα το λανσάρισμα του Galaxy S8 για να περιοριστεί η ζημιά από το Note 7

Η Samsung ενδέχεται να επιταχύνει τη διαδικασία λανσαρίσματος της επόμενης ναυαρχίδας της, ενδεχομένως με την ονομασία Galaxy S8, θέλοντας να επουλώσει τα τραύματα που δημιουργήθηκαν από την ανάκληση του Note 7.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι αναλυτές της KB Investment & Securities σε δημοσίευμα της κορεατικής ιστοσελίδας The Investor. «Εάν το λανσάρισμα της επόμενης ναυαρχίδας της Samsung καθυστερήσει έως το τέλος του α τριμήνου του 2017 (τότε δηλαδή που παραδοσιακά η εταιρεία ανακοινώνει τις ναυαρχίδες της), τα έσοδα του τμήματος φορητών συσκευών θα επιβαρυνθούν και για την επόμενη χρονιά», υποστηρίζει η ομάδα αναλυτών της KB.

Επίσης, η KB Investment & Securities υποστηρίζει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθεί ο χρόνος ανάκαμψης των πωλήσεων του Note 7 με δεδομένο ότι πλέον τίθενται ακόμη και κυβερνητικοί περιορισμοί στη χρήση των συσκευών. Ενδεικτική του κλίματος θεωρείται η 19η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία η Samsung θα επαναφέρει στην κορεατική αγορά το Note 7.

Ανάλογες είναι οι προβλέψεις και των αναλυτών της Mirae Asset Securities οι οποίοι θεωρούν ότι η Samsung θα μπορούσε να περιορίσει τη ζημιά που έχει προκληθεί σε επίπεδο πωλήσεων, μετά την ανάκληση του Note 7, λανσάροντας μία νέα ναυαρχίδα παρά προσπαθώντας να ανεβάσει εκ νέου τις πωλήσεις του Note 7.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για βιομηχανικές πηγές που αναφέρουν ότι η Samsung ήδη έχει ξεκινήσει να προμηθεύεται κυρτές οθόνες για χρήση στο επόμενο premium smartphone της, το Galaxy S8. Από αυτό επιβεβαιώνεται επίσης ότι η Samsung έχει κάνει τη στρατηγική επιλογή όλες οι κορυφαίες συσκευές της να έρχονται με κυρτές οθόνες, αφήνοντας τα επίπεδα πάνελ για τις πιο οικονομικές επιλογές.