Μεταφραση

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Google, Microsoft, Facebook μαζί για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Google, η Microsoft και το Facebook ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πεδίο της εξέλιξης της Τεχνητής Νοημοσύνης. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για τη συνεργασία των μεγάλων δυνάμεων του κόσμου της υψηλής τεχνολογίας για την προώθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, με τη μόνη ηχηρή παρουσία να είναι εκείνη της Apple από τη λίστα με τους εμπλεκόμενους φορείς. Σύμφωνα με τους New York Times, οι Google, Facebook, Microsoft, IBM και Amazon φέρονται να έχουν συναντήσεις σχετικά με το θέμα της προώθησης της Τεχνητής Νοημοσύνης, με απώτερο σκοπό τους το όφελος της ανθρωπότητας από αυτή.

Μία παράμετρος που ενδιαφέρει τους εμπλεκόμενους φορείς είναι η κινητοποίηση και σωστή ενημέρωση του κοινού για την Τεχνητή Νοημοσύνη, έτσι ώστε να μην μείνει στο συλλογικό νου η πεποίθηση ότι Artificial Intelligence σημαίνει ρομπότ που στρέφονται εναντίον της ανθρωπότητας, όπως δείχνουν συχνά-πυκνά οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Η συνεργασία αυτή βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα, σύμφωνα με το Verge και το Digital Trends, αλλά σύντομα θα παρουσιαστεί ένα κεντρικό οργάνωσης και συνεννόησης των εταιρειών που εμπλέκονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία αυτή εμπλέκει εταιρείες οι οποίες έχουν κάνει μεγάλα βήματα στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως είναι η Amazon, αλλά και η IBM με τους εξελιγμένους υπερυπολογιστές της.