Μεταφραση

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

H Alphabet παύει το Project Ara για το αρθρωτό smartphone

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters, η Alphabet είναι διατεθειμένη να σταματήσει το Project Ara. 

Το Reuters επικαλείται πληροφορίες από δύο έγκυρες πηγές που φέρονται να γνωρίζουν καλά το θέμα και σημειώνει ότι η Alphabet, στην οποία ανήκει και η Google, θέλει να σταματήσει να ασχολείται με το Project Ara, την προσπάθειά της να παρουσιάσει ένα smartphone με αφαιρούμενα μέρη, τα οποία θα μπορεί να αλλάζει κατά το δοκούν ο κάτοχός του, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του. Το ενδιαφέρον είναι ότι η κίνηση αυτή έρχεται αφότου η Alphabet ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μία developer edition του Project Ara μέσα στο φθινόπωρο.

Το Reuters αναφέρει ότι δεν υπήρξε κάποιο επίσημο σχόλιο σε όσα δημοσιεύει από την Alphabet. Μπορεί η εταιρεία να σκοπεύει να παύσει το Project Ara, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα παύσει και το ενδεχόμενο να εμφανιστεί η τεχνολογία αυτή από κάποιον άλλο κατασκευαστή, καθώς το Reuters αναφέρει ότι δεν αποκλείεται η Alphabet να έρθει σε σχετική συνεννόηση με άλλους κατασκευαστές για την προσφορά της τεχνογνωσίας, προκειμένου να παρουσιάσουν κάποιο αρθρωτό smartphone στο μέλλον.

Για κάποιους αναλυτές, όπως αναφέρει το Reuters, το Project Ara είναι ένα επιστημονικό σχέδιο το οποίο δεν κατάφερε να εδραιωθεί, άρα δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι πρόκειται να εγκαταλειφθεί.