Μεταφραση

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Οι περιπέτειες της Samsung φέρνουν αυξημένες πωλήσεις για την Apple

Οι προ-παραγγελίες του iPhone 7 δείχνουν να πηγαίνουν πολύ καλά και με δεδομένη την ατυχία της Samsung με το Note 7 δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι η συσκευή της Apple θα έχει εξαιρετική πορεία.

Πιο συγκεκριμένα, αναλυτές της νοτιοκορεατικής φίρμας IBK Investment & Securities θεωρούν ότι οι συνολικές πωλήσεις των νέων συσκευών της Apple θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια τεμάχια. Το συμπέρασμα εξάγεται τόσο λόγω των καλύτερων αρχικών πωλήσεων που θα επιτύχει η σειρά iPhone 7 όσο και λόγω της ανάκλησης του αντίπαλου δέους Galaxy Note 7 της Samsung.

Στην αναφορά τους οι αναλυτές της IBK εκτιμούσαν ότι αρχικά η Apple θα επιτύγχανε την πώληση 80-85 εκατομμυρίων μονάδων, αριθμοί που αναθεωρήθηκαν προς τα επάνω (κατά 17-25%). «Η απόφαση για διακοπή χρήσης του Galaxy Note 7 λόγω των ατυχημάτων με τις εκρήξεις μπαταριών στις ΗΠΑ θα οδηγήσει πολλούς Αμερικανούς καταναλωτές στην επιλογή του iPhone», εκτιμούν οι αναλυτές.

Αντίστοιχα, η επίσης νοτιοκορεατική Kiwoom Securities εκτιμά ότι το iPhone 7 θα κινηθεί καλύτερα σε εμπορικό επίπεδο σε σχέση με το περυσινό iPhone 6S, το οποίο επίσης είχε υψηλή δημοφιλία μεταξύ των καταναλωτών σε ΗΠΑ και Κίνα, δηλαδή τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη.

Μία τρίτη νοτιοκορεατική εταιρεία η Hi Investment & Securities εκτιμά από την πλευρά της ότι η Apple θα καταφέρει να επανακάμψει στην κορυφή της premium αγοράς κινητών τηλεφώνων, χάρη στις πωλήσεις του iPhone 7. Μάλιστα, σε αυτή την αναφορά τονίζεται ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στις ΗΠΑ προωθούν πιο δυναμικά τη συσκευή της Apple, μετά και την ανάκληση του Galaxy Note 7.

Τέλος, το ZDNet αναφέρει ότι το αρχικό στοκ συσκευών της σειράς iPhone 7 έχει ήδη εξαντληθεί στις αγορές των ΗΠΑ, της Κίνας και της Βρετανίας. Επιπρόσθετα, το σχετικό δημοσίευμα «βλέπει» ότι πέρα από την Apple ωφελημένη από την ανάκληση του Note 7 θα είναι και η συντοπίτισσα της Samsung, LG Electronics. Αυτό γιατί η LG Display προμηθεύει τα πάνελ των οθονών στην Apple και η LG InnoTek προμηθεύει το module της dual-lens κάμερας για το iPhone 7 Plus…