Μεταφραση

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Υποστήριξη χειριστηρίου Xbox από το Gear VR της Samsung

To κράνος Gear VR της Samsung θα μπορεί να υποστηρίζει τη λειτουργία ενός χειριστηρίου Xbox για τα υπάρχοντα, αλλά και τα μελλοντικά παιχνίδια. 

Η Microsoft κάνει εφικτή τη χρήση του χειριστηρίου του Xbox, το οποίο είναι γνωστό για την άνεση και την εργονομία που προσφέρει, τόσο στα PC όσο και στο κράνος virtual reality της Samsung, του Gear VR. H είδηση αυτή δεν μπορεί παρά να χαροποιήσει πολλούς φίλους της τεχνολογίας. Το πρώτο παιχνίδι που θα βοηθηθεί από το γεγονός αυτό είναι -όπως θα ήταν αναμενόμενο, άλλωστε- το Minecraft: Gear VR Edition, το οποίο θα μπορεί να δεχτεί το χειριστήριο, μετά από ένα update που θα ληφθεί σύντομα.

Το ασύρματο χειριστήριο της Microsoft θα πρέπει να είναι και αυτό ανανεωμένο σύμφωνα με το πιο πρόσφατο firmware update στην έκδοση 3.1.1220.0, σύμφωνα με το Phone Radar. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η χρήση του χειριστηρίου του Xbox είναι εφικτή τόσο στα παρόντα όσο και στα μελλοντικά παιχνίδια, στοιχείο που σημαίνει ότι η Microsoft θέλει το χειριστήριο του Xbox να βρει τη θέση του σε πολλές δραστηριότητες του virtual reality.

Αξίζει να τονιστεί ότι το Samsung Gear VR λειτουργεί σε συνδυασμό με smartphones που τρέχουν λειτουργικό σύστημα Android, αλλά δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Microsoft προσφέρει το χειριστήριο της σε ένα αντίπαλο λειτουργικό, αφού επενδύει αρκετά στο Minecraft, σύμφωνα με το Android Headlines.