Μεταφραση

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Μάθετε ποιες είναι οι 10 ράτσες «υποαλλεργικών» σκύλων

Σας παρουσιάζουμε ένα θέμα σχετικό με τα ζώα αλλά και με ένα συχνό πρόβλημα υγείας, τις αλλεργίες.

bigstock Woman And Her Labradoodle Dog 107815895
Αρκετοί άνθρωποι παρουσιάζουν ευαισθησία στο τρίχωμα των ζώωνστα νεκρά κύτταρα που απορρίπτει το δέρμα τους ή στο σάλιο τους, εκδηλώνοντας συμπτώματα όπως το επίμονο φτάρνισμα, η φαγούρα ή τα δερματικά εξανθήματα. Τα μόνα κατοικίδια που θεωρούνται απολύτως ασφαλή για τα άτομα που έχουν αλλεργίες είναι αυτά που έχουν φολιδωτό δέρμα, όπως οι σαύρες και τα φίδια.
Επειδή όμως ο σκύλος δεν αποκαλείται τυχαία «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», είναι πιθανό να έρχεστε συχνά πυκνά σε επαφή με το κατοικίδιο κάποιου φίλου σας ή να θέλετε οι ίδιοι να πάρετε σκύλο. Πρέπει να γνωρίζετε ότι σε γενικές γραμμές είναι πιο φιλικές προς τα άτομα με αλλεργίες οι ράτσες που απορρίπτουν λιγότερο τρίχωμα –χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα έχουν κοντό τρίχωμα. Επίσης, ορισμένα μέτρα προστασίας, όπως το συχνό μπάνιο και χτένισμα και ο περιορισμός του σκύλου εκτός της κρεβατοκάμαρας, βοηθούν στην πρόληψη μιας κρίσης αλλεργίας.
Στην παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε ποιες ράτσες σκύλων θεωρούνται καταλληλότερες για τα άτομα με αλλεργίες.
Προσοχή: Εάν σκέφτεστε να πάρετε σκύλο, συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας. Εάν τα συμπτώματα που εκδηλώνετε είναι πολύ σοβαρά, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε...
Φωτογραφίες: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Μάθετε ποιες είναι οι 10 ράτσες «υποαλλεργικών» σκύλων

Maltese

Labradoodle
SchnauzerBichon Frise