Μεταφραση

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

ΜΜΜ: Αυτά είναι τα απίστευτα κόλπα των τζαμπατζήδων για να μην πληρώνουν εισιτήριο!

Αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που δεν πληρώνουν εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ και οι πωλήσεις καρτών απεριορίστων διαδρομών έχουν μειωθεί. Παράλληλα,  πολλοί είναι αυτοί που επιβιβάζονται στα Μέσα χωρίς να αγοράζουν και να ακυρώνουν εισιτήριο.


Σύμφωνα με την Ημερησία, 8 στους δέκα επιβάτες σε λεωφορεία και τρόλεϊ δεν πληρώνουν εισιτήριο και μάλιστα κάποιοι από αυτούς χρησιμοποιούν πολύ ευφάνταστα κόλπα.

Διαβάστε αναλυτικά τι κάνουν για να μην πληρώσουν εισιτήριο:

Ανταλλαγή
Η ανταλλαγή εισιτηρίων μεταξύ επιβατών πριν λήξουν τα 70 λεπτά του ενιαίου εισιτηρίου ή της εναπόθεσης του εισιτηρίου πάνω στα ακυρωτικά από όσους βγαίνουν από το μετρό και δεν έχουν καλύψει το σύνολο της ώρας του ενιαίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για εισιτήρια Μετρό

Λιποζάν και Λακ
Κάποιοι ευφάνταστοι βάζουν λιποζάν ή λακ στην πλευρά του εισιτηρίου που χτυπούν στο αυτόματο μηχάνημα ακύρωσης, και στη συνέχεια αφού το βγάλουν, σκουπίζουν την ουσία και μαζί της «σβήνεται» και κάθε είδους «αποτύπωμα» της σφραγίδας του μηχανήματος. Έτσι το εισιτήριο παραμένει ολοκαίνουργιο.
«Ντύνουν» τα εισιτήρια
Οι διάφανες θήκες. Κάποιοι άλλοι είναι πιο ευρηματικοί και «ντύνουν» τα εισιτήρια με διαφάνειες. Η διαφάνεια βοηθά και μετά την ακύρωση σβήνει εύκολα το μελάνι της ακύρωσης. Το εισιτήριο είναι έτοιμο για μία ακόμα χρήση.

Αποτέλεσμα εικόνας για εισιτήρια Μετρό
Μέσω διαδικτύου
Το Syrma.gr ήταν η ιστοσελίδα-εφαρμογή που ενημέρωνε ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται οι ελεγκτές των εισιτηρίων σε σταθμούς του μετρό και συρμούς. Μάλιστα περιελάμβανε και χάρτη στον οποίο αναβόσβηνε κόκκινο φωτάκι στις στάσεις όπου γινόταν έλεγχος. Τελικά το συγκεκριμένο site δεν λειτούργησε πολύ, αφού μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατέβηκε.