Μεταφραση

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Πέντε καταπληκτικές ιδέες για ορεινή απόδραση το φθινόπωρο!

Η Ελλάδα προσφέρει μέρη για διακοπές και εξορμήσεις όλο το χρόνο. Η φθινοπωρινή περίοδος είναι η καλύτερη μιας και οι θερμοκρασίες είναι οι καταλληλότερες για περιηγήσεις χωρίς αφόρητη ζέστη και χωρίς τσουχτερό κρύο.


Πέντε προορισμοί, σχεδόν άγνωστοι στους τουρίστες, θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Άγιος Αθανάσιος, Πέλλα

pro
Ένα touch από τουριστικά χωρια της Γερμανίας, φαίνεται ότι αποπνέει η Πέλλα με τα μικρά χωριουδάκια της. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Άγιος Αθανάσιος, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Έδεσσα και πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Bόρας.

Το χωριό είναι σκαρφαλωμένο στους πρόποδες του Kαϊμακτσαλάν, και έχει τις ρίζες του πίσω στο 16ο αιώνα. Τα σπίτια του χωριού είναι πετρόχτιστα, ομοιόμορφα και περιποιημένα με δείγματα της πολύ ενδιαφέρουσας παραδοσιακής μακεδονικής αρχιτεκτονικής.

Η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων θα σας γεμίσει ενέργεια, όπως και οι πολλες δραστηριότητες που προσφέρονται στην περιοχή, όπως περιηγήσεις, ιππασία, τοξοβολία και σκι.

Διαμονή : Hagiati Guesthouse από 158 €

Τσεπέλοβο, Ζαγοροχώρια

pro2
Το μεγαλύτερο χωριό σε πληθυσμό απο τα 46 Ζαγόρια είναι το Τσελέποβο και απέχει 51 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Νομού, τα Ιωάννινα.  Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, με πολλά από τα κτίρια του να είναι διατηρητέα.

Η παραδοσιακή πετρόκτιστη αρχιτεκτονική είναι παρούσα σε όλες τις κατοικίες, στα μονοπάτια και στις εκκλησίες του χωριού και έιναι αυτό που το κάνεο ξεχωριστό. Στο χωρίο δεσπόζει η περίφημη «γέφυρα του Κοκκόρη», που αναδεικνύει τη ζαγορίτικη γεφυροποιία.

Διαμονή : Καδί από 175 €

Καρυά, Αργολίδας

pro3
Το γνωστό τηλεοπτικο  «Κολοκοτρωνίτσι» είναι στις ομορφίες του αυτή την περίοδο. Η Καρυά είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, σε υψόμετρo 682 μέτρων, στεφανωμένη από το Αρτεμίσιο και το Ξεροβούνι.

Σήμερα το χωριό έχει εκσυγχρονιστεί, διατηρώντας το παραδοσιακό του στυλ, με τις παλιές γειτονιές και τα όμορφα πέτρινα κτίρια με τα χαγιάτια και τις αυλόπορτες. Κοντά στην κεντρική πλατεία, θα δείτε το ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, τη Μητρόπολη της Καρυάς.

Λίγα μέτρα μακρυά από τον οικισμό, χωμένα μέσα σε πλατάνια, υπάρχουν τα ερείπια των παλιών νερόμυλων της Καρυάς, όπου οι κάτοικοι δούλευαν κάποτε με τα νερά από τις φυσικές πηγές του Αρτεμίσιου.

Διαμονή : Η Καρυά διατηρεί ένα μικρό ξενώνα με λίγα δωμάτια, του οποίου πληροφορίες θα βρείτε μόνο αν βρεθείτε εκεί.

Δημητσάνα, Αρκαδία

pro4
Η αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω σε δυο αντικριστούς λόφους, πάνω από το φαράγγι του Λούσιου ποταμού, ιστορική Δημητσάνα αποτελεί ένα  σύγχρονο μουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Ο διατηρητέος οικισμός της υποδέχεται τους ταξιδιώτες  φιλόξενα με τα πέτρινα σοκάκια, σπίτια και αρχοντικά, εκκλησιές και όμορφες γειτονιές να αποκαλύπτονται σε κάθε γωνιά. Περπατήστε ανάμεσα στα πετρόκτιστα κτήρια, στα φιδωτά δρομάκια του οικισμού και ανακαλύψτε τα όμορφα γεφύρια και τις νερορτιβές της Δημητσάνας, χαμένοι στα πλατάνια.

Διαμονή : Αρχοντικό Δεληγιάννη από 100 €

Παρνασσός

parn
Η αξία του Παρνασσού στους top προορισμούς του φθινοπώρου είναι αδιαμφισβήτητη. Είναι από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας, κατάφυτο από Κεφαλονήτικα έλατα με πυκνή βλάστηση και σπάνια φυσική ομορφιά που γοητεύει τον επισκέπτη όλο το χρόνο.

Στα ιερά χώματα του ήταν χτισμένο το σπουδαιότερο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας, το μαντείο των Δελφών. Μέχρι και σήμερα, οι Δελφοί , ο ομφαλός της γης, αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο. Το χειμώνα μορείτε να κάνετε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο αλλά και να χαζέψετε το μοναδικής ομορφιάς τοπίο.

Διαμονή : Βρείτε κάποιο κατάλυμα στην Αράχωβα ή στις γύρω περιοχές.