Μεταφραση

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα σύκο

Μυρωδάτη και λαχταριστή συνταγή

Υλικά:


Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
  • 200 γραμμάρια μαρμελάδα σύκο


Εκτέλεση:

Για τη ζύμη
  1. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός της μαρμελάδας και ζυμώνετε είτε με τα χέρια είτε στο μίξερ.
  2. Μετά κρατάτε λίγο ζύμη για τα μπαστουνάκια που θα κάνετε και την υπόλοιπη τη βάζετε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και την απλώνετε με τα δάχτυλα σας.
Για τη συναρμολόγηση ζύμης - γέμισης
  1. Απλώνετε τη μαρμελάδα από πάνω.
  2. Πλάθετε τα μπαστουνάκια με τη ζύμη που έχετε κρατήσει και τα τοποθετείτε από πάνω.
  3. Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.