Μεταφραση

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Μια απλή άσκηση για να διορθώσετε το κότσι στο πόδι

Το κότσι στο πόδι σχηματίζεται όταν το σωματικό βάρος κατανέμεται ανισομερώς στις αρθρώσεις και τους τένοντες των ποδιών, επηρεάζοντας σε βάθος χρόνου τη σταθερότητα της άρθρωσης του μεγάλου δαχτύλου και μεταβάλλοντας το σχήμα της.
Σύμφωνα με την Κλινική Μάγιο, δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των ειδικών κατά πόσο το κότσι εμφανίζεται λόγω των στενών παπουτσιών, θεωρείται ωστόσο σχεδόν βέβαιο ότι το εκ γενετής σχήμα του ποδιού, το ιστορικό τραυματισμών και συγγενείς δυσπλασίες των ποδιών συμβάλλουν στην εκδήλωση του προβλήματος.
Εάν η παραμόρφωση είναι προχωρημένη, η χειρουργική επέμβαση είναι συνήθως η μόνη λύση και γίνεται για ιατρικούς και όχι για αισθητικούς λόγους, δηλαδή για να βελτιωθεί η στάση του σώματος και η βάδιση.
Σε αρχικά στάδια, ένας βαθμός ανακούφισης μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια ειδικών ασκήσεων όπως αυτή που θα δείτε παρακάτω.
Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Δρ Μπράιαν Άμπελσον παρουσιάζει μια πολύ απλή άσκηση που μπορεί να δυναμώσει τους μυς του μεγάλου δαχτύλου. Για να κάνετε την άσκηση θα χρειαστείτε ένα λάστιχο γυμναστικής ή κάποιο άλλο ελαστικό μέσο με σχετικά μεγάλο πάχος.


Όπως συμβουλεύει και ο ειδικός στην αρχή του βίντεο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε άσκηση.