Μεταφραση

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Η πλατφόρμα που προωθεί το γαμήλιο τουρισμό στην Ελλάδα

To Bookyourweddingday.com λύνει τα «χέρια» ζευγαριών του εξωτερικού που θέλουν να παντρευτούν στην Ελλάδα.


Όταν ακούμε γαμήλιος τουρισμός, συνήθως, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό, είναι ζευγάρια Κινέζων που κάνουν ουρά για να φωτογραφηθούν με γαμπριάτικα κοστούμια και νυφικά στη Σαντορίνη με θέα την Καλντέρα.

Η αλήθεια είναι πως τα ειδυλλιακά τοπία στη χώρα μας ενδείκνυνται για μαγευτικές φωτογραφίσεις και τι καλύτερο από το να τελούνται γάμοι σε μέρη που οι φωτογραφίες σίγουρα θα αποζημιώσουν τη νύφη και το γαμπρό, ενώ θα προωθούν παράλληλα και το ελληνικό τουριστικό προϊόν!

Πριν φτάσει όμως κανείς στα σκαλιά της εκκλησίας ή του Δημαρχείου έχει να αντιμετωπίσει πολλά απρόσμενα γεγονότα, και κυρίως τη γραφειοκρατία μέχρι την τέλεση του χαρμόσυνου γεγονότος.

Από τη στιγμή που η άμεσα ενδιαφερόμενη  πει το πολυπόθητο ναι, ο χρόνος αρχίζει να κυλάει αντίστροφα και η εξεύρεση ημερομηνίας καθίσταται περισσότερο θέμα τύχης και γρήγορων αντανακλαστικών, παρά σωστής οργάνωσης. Σε περίπτωση δε που ένα ζευγάρι θέλει να πραγματοποιήσει το γάμο των ονείρων του στο εξωτερικό τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο.

Τη λύση έρχεται να δώσει το BookΥourWeddingday.com, μια πλατφόρμα που παρέχει όλα τα χρήσιμα εργαλεία προκειμένου να διοργανωθεί ένας πολιτικός γάμος στην Ελλάδα σε χρόνο dt, από ζευγάρια που κατοικούν στο εξωτερικό.

Για αυτή τη νέα τάση που θέλει τουρίστες να παντρεύονται στα ελληνικά νησιά και όχι μόνο, μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή “Drive and Travel” του ΣΠΟΡ FM – με το Δημήτρη Μπαλή και τη Μαρία Ακριβού- , η Μαρία Ευριπίδη, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του BookΥourWeddingday.com.

Η κ. Ευριπίδη έχοντας μακροχρόνια εμπειρία στον τουριστικό κλάδο διαπίστωσε πως ενώ η χώρα μας προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες σε ότι αφορά τον γαμήλιο τουρισμό, εντούτοις δεν υπήρχε μια πλατφόρμα που να αναλαμβάνει για λογαριασμό ζευγαριών από άλλες εθνικότητες την  απλοποίηση της διαδικασίας διοργάνωσης ενός πολιτικού γάμου στην Ελλάδα.

Ως Υπεύθυνη Πωλήσεων κορυφαίας αλυσίδας ξενοδοχείων στην Κύπρο, η κ. Ευριπίδη είχε ήδη ξεκινήσει την προώθηση του Wedding Market στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην πράξη είδε πως ο μεγάλος χρόνος αναμονής που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα ζευγάρια προκειμένου να επικυρώσουν την ημερομηνία της γαμήλιας τελετής τους συνήθως ξεπερνά τις 6-8 εβδομάδες.

Το κενό αυτό ήρθε να καλύψει το BookYourWeddingDay.com στόχος του οποίου είναι να εκμηδενίσει και να απλοποιήσει τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για τη διοργάνωση πολιτικών γάμων στην Ελλάδα και όπως όλα δείχνουν τα πρώτα μηνύματα είναι ιδιαιτέρως θετικά.

Στο πελατολόγιο του BookYourWeddingDay.com συγκαταλέγονται ήδη Βρετανικοί τουριστικοί οργανισμοί , αγορά από την οποία προέρχεται η μεγαλύτερη ζήτηση για τέλεση πολιτικών γάμων στην Ελλάδα, ενώ όπως λέει η κ. Ευριπίδη νέες αγορές που μπαίνουν στο «στόχαστρο» είναι εκείνες της Ρωσίας και της Αμερικής.

Ζευγάρια κάθε ηλικίας και οικονομικής επιφάνειας επιλέγουν μέσω της καινοτόμας πλατφόρμας το ξενοδοχείο που θα διαμείνουν, το Δημαρχείο που θα τελεστεί το μυστήριο και πολλές ακόμη σχετικές λεπτομέρειες.

Η αυξητική τάση του γαμήλιου τουρισμού ενισχύεται και από το γεγονός ότι στην κουλτούρα, κυρίως των Ευρωπαίων, είναι τα συχνά ταξίδια στο εξωτερικό, κυρίως σε φυσικά τοπία με κύρια προτίμηση τοποθεσίες με θέα τη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο BookYourWeddingDay.com μπορούν να λάβουν μέρος δήμοι, ξενοδοχεία καθώς και όσοι διαθέτουν άδειες χώρων για την τέλεση πολιτικών γάμων και προσδοκούν να αυξήσουν τα έσοδα τους μέσα από τον γαμήλιο τουρισμό. Μέχρι στιγμής, λαμβάνουν μέρος ξενοδοχεία και Δήμοι από 15 Ελληνικά νησιά.

Οι δήμοι, τα ξενοδοχεία, οι τουριστικοί οργανισμοί και οι διοργανωτές γάμων δεν χρειάζεται να καταβάλουν χρήματα για την προβολή τους στο BookYourWeddingDay.com, αλλά ούτε και για την εκπαίδευση που θα λάβουν τα καταρτισμένα στελέχη της εταιρείας. Για την υπηρεσία χρεώνονται μόνο τα ζευγάρια που οριστικοποιούν την κράτηση τους με το ποσό των £100 ως τέλος κράτησης.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του BookYourWeddingDay.com υπάρχουν αυτοματοποιημένες υπηρεσίες ελέγχου διαθεσιμότητας ξενοδοχείων και δημαρχείων. Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα εμφανίζει τη διαθεσιμότητα των χώρων των γαμήλιων τελετών, σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους ενδιαφερομένους να προβούν σε άμεση κράτηση. 

Επιπρόσθετα, γίνεται ενδελεχής έλεγχος των στοιχείων των ζευγαριών καθώς και των τουριστικών πρακτόρων (ID Validation) έτσι ώστε να αποφεύγονται οι πολλαπλές κρατήσεις που συνήθως οδηγούν σε ακυρώσεις.

Μπορεί η Σαντορίνη και η Μύκονος να αποτελούν τη «ναυαρχίδα» των ελληνικών νησιών, ωστόσο όπως αναφέρει η κ. Ευριπίδη, εξίσου δημοφιλή νησιά για την τέλεση γάμων είναι η Ρόδος, η Κως, τα Ιόνια νησιά, η Κρήτη, οι Σποράδες και η Χαλκιδική. Δεν είναι άλλωστε λίγοι εκείνοι που θέλοντας να πρωτοτυπήσουν τελούν το γάμο τους σε ένα ορεινό μέρος της Ελλάδας.