Μεταφραση

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Μεγάλη αλλαγή πλεύσης για τη Cyanogen

H Cyanogen διορίζει τον νέο της διευθύνοντα σύμβουλο και παράλληλα ανακοινώνει ότι εγκαταλείπει την προσπάθειά της για ένα ανεξάρτητο λειτουργικό σύστημα. 

Η αρχική φιλοδοξία της Cyanogen ήταν να καταφέρει να γίνει η τρίτη δύναμη στο πεδίο ανταγωνισμού των λειτουργικών συστημάτων, πίσω από το Android και το iOS, αλλά πλέον αποφάσισε να αλλάξει τη στρατηγική της με την παρουσίαση του νέου προγράμματος Cyanogen Modular OS. O σκοπός είναι να γίνεται χρήση δυναμικών modules από τους κατασκευαστές Android smartphones προκειμένου να γίνεται η χρήση διαφόρων χαρακτηριστικών του λειτουργικού Cyanogen σε custom εκδόσεις του Android.

Ουσιαστικά, η Cyanogen, εκμεταλλεύεται πλέον τα διάφορα MODs που ανταποκρίνονται σε διάφορες επιμέρους λειτουργίες του Cyanogen OS, τις οποίες και μπορεί να βάλει στις εκδόσεις του Android που χρησιμοποιεί ο κάθε ενδιαφερόμενος κατασκευαστής. Με αυτόν τον τρόπο, η Cyanogen δημιουργεί μία εναλλακτική πρόταση εμπλουτισμού του Android, αντί να προσπαθεί να πάρει τη θέση του λειτουργικού συστήματος μίας συσκευής.

Μαζί με την αλλαγή της στρατηγικής της, η Cyanogen διόρισε και νέο διευθύνοντα σύμβουλο, τον Lior Tal, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Kirt McMaster. Ο Kirt McMaster γίνεται ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Cyanogen, ενώ τη θέση του Chief Science Officer που μόλις δημιουργήθηκε καταλαμβάνει ο συνιδρυτής της Cyanogen, Steve Kondik.