Μεταφραση

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Η ανάκληση του Galaxy Note 7 ίσως πλήξει συνολικά την οικονομία της Κορέας

Η απόφαση της Samsung να ανακαλέσει το Galaxy Note 7 ενδέχεται να αποτελέσει την βασική αιτία επιβράδυνσης συνολικά της οικονομίας της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Κορέας, η κορεατική οικονομία, τέταρτη ισχυρότερη στην περιοχή της Ασίας, εμφάνισε ετήσια ανάπτυξη 2,7% κατά το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από την περίοδο του β’ τριμήνου του 2015.
Όπως αναφέρει η κεντρική τράπεζα της χώρας, ο τομέας της μεταποίησης εμφάνισε πτώση της ανάπτυξής του σαν αποτέλεσμα της πτώσης των πωλήσεων φορητών συσκευών, λόγω της ανάκλησης του Galaxy Note 7 της Samsung. Να υπενθυμίσουμε ότι πέρα από τη δεύτερη ανάκληση η κορεατική εταιρεία προχώρησε στην πλήρη αναστολή της παραγωγής του phablet.
Στην Κορέα η Samsung προσφέρει αντικατάσταση των Note 7 με τα Galaxy S7 ή S7 Edge και επιστροφή χρημάτων για την κάλυψη της διαφοράς. Εναλλακτικά, οι ιδιοκτήτες των προβληματικών Note 7 μπορούν να πάρουν πίσω όλο το ποσό αγοράς.
Επιπλέον, η εταιρεία έχει δημοσιοποιήσει ότι πρόκειται να προσφέρει ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των συγκεκριμένων καταναλωτών προσφέροντας σε χαμηλότερη τιμή το μελλοντικό Galaxy Note 8, που αναμένεται να λανσαριστεί την επόμενη χρονιά.
Σε ότι αφορά τα αίτια των εκρήξεων και αναφλέξεων στα Note 7 έρευνες διεξάγονται τόσο από τις κορεατικές Αρχές όσο και από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία. Η Samsung αναμένει μία περικοπή στα κέρδη της που θα φτάνει τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια, έως και το α’ τρίμηνο του 2017, ενώ η συνολική «περιπέτεια» με το Note 7 αναμένεται να κοστίσει έως και πέντε δισεκατομμύρια δολάρια.
Όπως αναφέρει το ZDNet, οι πωλήσεις του Apple iPhone 7 στην Κορέα δείχνουν να ωφελούνται από την ανάκληση του Note 7 καθώς 200.000 συσκευές πουλήθηκαν από τη Δευτέρα, οπότε και ξεκίνησε η διάθεση της συσκευής στη χώρα.