Μεταφραση

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Microsoft: Πιθανή ανακοίνωση Surface PC στις 26 Οκτωβρίου

Η Microsoft διοργανώνει ειδικό event για τις 26 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη και όλα δείχνουν ότι εκεί θα παρουσιαστούν μία ειδική έκδοση των Windows 10 αλλά και ένα νέο σύστημα Surface.

Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω event η αμερικανική εταιρεία αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις που θα σχετίζονται με την κονσόλα οικιακής ψυχαγωγίας Xbox σε συνδυασμό με νέα προϊόντα Surface ενώ αναμένεται να δοθούν και περισσότερα στοιχεία σχετικά με την επόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος Windows 10.
Ήδη έχουν υπάρξει διαρροές στο Διαδίκτυο σχετικά με keyboard και mouse που θα κυκλοφορήσουν κάτω από το brand Surface και τα οποία αναμένεται να είναι τμήματα ενός ολοκαίνουργιου all-in-one desktop PC που θα παρουσιαστεί.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του The Verge η Microsoft δεν σκοπεύει να ανακοινώσε ιανανεώσεις στις σειρές Surface Pro 4 ή Surface Book, τουλάχιστον όχι στο συγκεκριμένο event. Αντίθετα, η εταιρεία σκοπεύει να επιδείξει laptops και tablets τρίτων κατασκευαστών.
Το μεγαλύτερο κομμάτι του event αναμένεται να καλύψει η προοπτική του λειτουργικού συστήματος της Microsoft σε συνδυασμό με τα PCs της εταιρείας. Η Microsoft αναμένεται να αναφερθεί λεπτομερώς στα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 που προβλέπεται να έρθουν με δύο ξεχωριστές αναβαθμίσεις τον επόμενο χρόνο, αλλά και πώς αυτά τα νέα χαρακτηριστικά θα συνυπάρχουν και στην πλατφόρμα του Xbox One.
Microsoft-Surface-phone-concept-01
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό απόντες από το event της Microsoft θα είναι κάποιο smartphone με το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας αλλά και κάποιο νέο Band. Για το τελευταίο ήδη στελέχη της Microsoft έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο μοντέλο για αυτή τη χρονιά. Σε ότι αφορά το Surface Phone, όλα δείχνουν ότι το λανσάρισμά του μετατίθεται για τα τέλη του 2017 ή ενδεχομένως για τις αρχές του 2018, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το ZDnet.