Μεταφραση

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

To Facebook λανσάρει τη νέα υπηρεσία Workplace

To Facebook at Work είναι πλέον επίσημα διαθέσιμο ως Workplace και στοχεύει να μπει στην εργασιακή πραγματικότητα των χρηστών του. 

Σύμφωνα με το BBC, το Facebook θέλει με το Workplace να κάνει πολλούς χρήστες του να αντικαταστήσουν το επιχειρηματικό τους email. Το Facebook ισχυρίζεται ότι περισσότεροι από 1000 οργανισμοί στον κόσμο χρησιμοποιούν το Workplace, βάζοντας το Messenger, το Facebook Live και τα Groups, ή την τακτική ενημέρωση του feed στην εργασιακή πραγματικότητα των υπαλλήλων. Το Workplace έχει καλύτερα analytics για τους χρήστες τους και πιο αποτελεσματική διαχείριση για τα τμήματα IT. Προσφέρει, παράλληλα, μία ξεχωριστή εφαρμογή για το Android και το iOS για το chat μεταξύ των υπαλλήλων.
facebook-workplace-analytics
To Facebook Workplace δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο, με το βασικό στοιχείο που αλλάζει να είναι ότι όλες οι ενημερώσεις και τα στοιχεία που εμφανίζονται προέρχονται από το εταιρικό δίκτυο. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν λειτουργίες όπως τα Multi-Company Groups που μπορούν να ενισχύουν την συνεργασία μεταξύ των συνεργατών διαφόρων εταιρειών σε πραγματικό χρόνο.
Η υπηρεσία Workplace του Facebook είναι διαθέσιμη με ένα μικρό κόστος συνδρομής κάθε μήνα που δεν ξεπερνά τα 3 δολάρια για τις επιχειρήσεις που έχουν μέχρι 1.000 υπαλλήλους και το 1 δολάριο για τις επιχειρήσεις με περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους. Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οι Ακαδημαϊκοί Φορείς μπορούν να χρησιμοποιούν το Facebook Workplace χωρίς κόστος.