Μεταφραση

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Λιπαρό δέρμα: Αντιμετώπιση με 5 φυσικά συστατικά

Όσοι έχουν λιπαρό δέρμα θεωρούνται από μια άποψη τυχεροί, καθώς η επιπλέον υγρασία που παράγει το δέρμα τους προστατεύει από τη δημιουργία ρυτίδων καθώς γερνούν.

Αν για μια γυναίκα μέσης ηλικίας όμως, αυτό θεωρείται τύχη, για μια έφηβη ή νέα γυναίκα είναι ακαλαίσθητο να έχει δέρμα που γυαλίζει λόγω της λιπαρότητας.
Κι επειδή δεν γίνεται να αλλάξετε τύπο δέρματος, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να ακολουθήσετε εύκολες και φυσικές συνταγές για να ρυθμίσετε τη λιπαρότητα του προσώπου σας.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι ένα εξαιρετικό προϊόν που βοηθά σε πολλές περιπτώσεις, από την πιτυρίδα μέχρι την αντιμετώπιση της λιγούρας, κάνει όμως καλό και στο λιπαρό δέρμα. Οι στυπτικές του ιδιότητες βοηθούν στην απομάκρυνση της λιπαρότητας, ενώ οι αντιμικροβιακές βοηθούν στην καταπολέμηση των μικροοργανισμών.
Φτιάξτε μία καθαριστική λοσιόν χρησιμοποιώντας 3 μέρη νερού και 1 μέρος μηλόξυδου, βουτήξτε βαμβάκι και καθαρίστε το δέρμα σας. Θα διαπιστώσετε ότι θα δέρμα σας θα είναι καθαρό και πιο σφριγηλό από πριν.
bigstock Apple Cider Vinegar 68822344

Αλόη

Όπως το μηλόξιδο, έτσι και το τζελ αλόης είναι στυπτικό και έχει αντισηπτικές ιδιότητες, γι’ αυτό βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής. Μετά τον πρωινό καθαρισμό του προσώπου σας, απλώστε καθαρό τζελ αλόης για δροσιά και αναζωογόνηση.
bigstock Aloe Vera Gel 109490534

Έλαιο λεβάντας

Η απομάκρυνση της λιπαρότητας από το πρόσωπο είναι χρήσιμη, αρκεί να μην το παρακάνετε με χημικά προϊόντα, που στεγνώνουν τελείως το δέρμα, το οποίο για να αντισταθμίσει την απώλεια παράγει περισσότερα έλαια. Για να πετύχετε την απαραίτητη ισορροπία χρησιμοποιείτε απόσταγμα λεβάντας. Η λεβάντα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά στην ηρεμία και την ισορροπία του δέρματος.
bigstock 135673829

Ροδόνερο

Το ροδόνερο είναι ένα «μαγικό» προϊόν, αφού έχει την ιδιότητα να ενυδατώνει το ξηρό δέρμα και να καθαρίζει το λιπαρό. Είναι ιδανικό για να ραντίζετε το πρόσωπό σας στη διάρκεια της ημέρας, διατηρώντας το ενυδατωμένο, καθαρό και μυρωδάτο.
bigstock 127090076

Λάδι jojoba

Ακόμη και το λιπαρό δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση, αρκεί να γίνεται με το κατάλληλο προϊόν. Το λάδι jojoba περιέχει έλαια παρόμοια με αυτά που παράγει το δέρμα, γι’ αυτό και απορροφάται βαθύτερα, αντί να μένει στην επιφάνεια. Εφαρμόστε το κάθε βράδυ μετά τον καθαρισμό του προσώπου. Στην αρχή μπορεί να αισθανθείτε το δέρμα σας λιπαρό, γρήγορα όμως θα απορροφηθεί και σε λίγο καιρό θα δείτε τη διαφορά.