Μεταφραση

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Μπισκότα φράουλας

Τραγανά και μυρωδάτα ιδανικά για τον καφέ


Υλικά:


Για 24 μπισκότα

  • 113 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 60 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 αυγό
  • 160 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 250 γραμμάρια φράουλες αποξηραμένες χοντροκομμένες


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζετε λαδόκολλα σε 2 ταψιά.
  2. Χοντροκόβετε τις φράουλες.
  3. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάτε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τη λευκή ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
  4. Προσθέτετε το αυγό και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  5. Κλείνετε το μίξερ και προσθέτετε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
  6. Προσθέτετε τις φράουλες στο μείγμα και ανακατεύετε με χαμηλή ένταση.
  7. Με ένα κουτάλι του γλυκού πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα βάζετε στις λαδόκολλες.
  8. Ψήνετε για 10-12 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.