Μεταφραση

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Κινέζικο Κοτόπουλο

Μια από τις πιο πολυταξιδεμένες συνταγές στο πιάτο σας


Υλικά:


Για 2-4 άτομα:


  • 5 κ.σ.καλαμποκέλαιο
  • 1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)
  • 2 πιπεριές (σε λωρίδες)
  • 8 κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)
Για την σάλτσα:
  • 2 κ.σ Worcestershire sauce
  • 4 κ.σ μαύρη σόγια σος ή 6 κ.σ Teriyaki sauce
  • 4 κ.σ γλυκό κρασί ή σέρι
  • 1 κ.γ Ζάχαρη
  • 1 φ.τ χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φ.τ Ζωμό κότας σε κύβο
  • 1 κ.γ σκόνη 5 Spices
  • 1 τζούρα αλάτι

Εκτέλεση:

  • Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε κυβάκια και αλατοπιπερώνετε.  
  • Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο 7 λεπτά. 
  • Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια κ ανακατέψτε για 3’ κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουόκ όλα τα υλικά της σάλτσας κ ανακατέψτε καλά.
  • Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράσει 30’ μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο!