Μεταφραση

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Για αυτό πέφτει η μπαταρία του κινητού σου τόσο γρήγορα

Ή αλλιώς, πως να εξοικονομήσετε 20% επιπλέον μπαταρία για το κινητό σας.


Ένα πρόσφατο τεστ από την Tech World Zone διαπίστωσε ότι η εφαρμογή του Facebook σε κινητά Android μπορεί να «τρώει» την μπαταρία κατά 20%.

Λίγο νωρίτερα αυτήν την χρονιά, ο Russell Holly αφαίρεσε την εφαρμογή από το κινητό του και ανακάλυψε ότι η απόδοση της μπαταρίας του αυξήθηκε δραματικά. Το ίδιο πείραμα έκανε και μια ομάδα χρηστών του reddit και το συνέστησαν και σε άλλους.

Στην τελευταία δοκιμή, ένας χρήστης Android χρησιμοποίησε την εφαρμογή Metal αντ’ αυτού σε ένα Huawei Nexus 6P. Ανέφεραν επίσης περίπου 20% αύξηση στην ζωή της μπαταρίας μέσα σε μία ημέρα, αλλά και καλύτερη απόδοση.

Αυτό πιστεύεται ότι οφείλεται στο ότι το Facebook και άλλες εφαρμογές που κατέχει το Facebook, όπως το WhatsApp και το Instagram, λειτουργούν στο παρασκήνιο, όλη την ώρα που η συσκευή σας είναι ανοιχτή.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook σχολίασε στην Tech World Zone:
«Έχουμε ακούσει αναφορές μερικών ανθρώπων για ειδικά θέματα ταχύτητας που αντιμετωπίζουν με την android εφαρμογή τους. Το ερευνούμε και θα σας ενημερώνουμε όσο πιο συχνά γίνεται. Εστιάζουμε στο να βελτιώνουμε αυτά τα προβλήματα.»

Η εταιρεία του Facebook δεν ανταποκρίθηκε για το ζήτημα της μπαταρίας, αλλά σίγουρα το ξέρουν.
Τον Οκτώβριο του 2015, αρκετοί εργάτες της εταιρείας αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα κινητά τους σε Android, με το σκεπτικό ότι αν ζουν με αυτά τα προβλήματα, τότε θα πρέπει να τα λύσουν.