Μεταφραση

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Chocolate cherry crisp

Συνταγή για ένα γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Υλικά:


Για 2-4 άτομα
Για το cherry crisp
600 γραμμάρια καθαρισμένα κεράσια
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3/4 κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια
1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
Για το παγωτό γιαούρτι
450 γραμμάρια γιαούρτι σακούλας 2%
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι

Εκτέλεση:


Για το cherry crisp
Στον πάτο ενός πυρέξ ρίχνετε τα πλυμένα κεράσια. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ζάχαρη, σταγόνες σοκολάτας, αλεύρι, νιφάδες βρώμης, κανέλα, μοσχοκάρυδο, καρύδια και λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω απ' τα κεράσια.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά. Αφού ψηθεί βγάζουμε απ' το φούρνο και αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να «ηρεμήσει». Θα δείτε ότι η ζύμη θα «πέσει». Τότε είναι έτοιμο να κόψετε κομμάτι.
Σερβίρουμε με βούτυρο και παγωτό.
Για το παγωτό γιαούρτι
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα.
Παγώνουμε το παγωτό σε παγωτομηχανή, αν έχουμε. Διαφορετικά το βάζουμε σε μεταλλικό ή πλαστικό μπολ στην κατάψυξη για 6- 8 ώρες.
Χτυπάμε ελαφρά το μείγμα ανά μισή ώρα για 6 φορές για να παγώσει ομοιόμορφα.