Μεταφραση

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Το iPhone 8 θα έρθει με OLED οθόνη σύμφωνα με εκτιμήσεις της Sharp

Η Apple εξέπληξε αρκετούς όταν ανακοίνωσε το iPhone 7 παραμένοντας πιστή στην τεχνολογία οθόνης LCD τη στιγμή που οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους κατασκευαστές έχουν μετακινηθεί προς άλλες τεχνολογίες.

Σύμφωνα με νέες αναφορές, φαίνεται ότι τελικά η Apple θα κάνει το «μεγάλο βήμα» την επόμενη χρονιά υιοθετώντας την τεχνολογία OLED για τα μελλοντικά μοντέλα iPhone. Όπως αποκαλύπτει η Nikkei Asian Review ο Tai Jeng-wu, πρόεδρος της Sharp, η οποία εφοδιάζει με οθόνες την Apple, δήλωσε ότι το «το iPhone εξελίσσεται και πλέον μετακινείται από τις οθόνες LTPS (low-temperature poly-silicon) στα OLED panels».

Ο Tai έγινε στέλεχος της Sharp αμέσως μετά την εξαγορά της εταιρείας από την Foxconn, τον περασμένο Αύγουστο. Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Tatung ο επικεφαλής της Sharp εξέφρασε την άποψη ότι «αν η Apple δεν προχωρήσει στο μονοπάτι αυτό (των OLED πάνελ), δεν θα εξελιχθεί και δεν θα υπάρχει καμία καινοτομία. Δεν ξέρω αν το iPhone με OLED οθόνη θα είναι επιτυχία ή όχι, αλλά είναι μία ευκαιρία».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα BGR, η υιοθέτηση της τεχνολογίας OLED πέρα από τα πρακτικά οφέλη σε επίπεδο ποιότητας (καλύτερη αντίθεση και πιο ζωντανά χρώματα) θα επιτρέψει στην Apple να μπει στη διαδικασία κατασκευής κυρτών ή αναδιπλούμενων οθονών, κάτι που δεν της επιτρέπει να κάνει η τεχνολογία που χρησιμοποιεί σήμερα. Η Samsung χρησιμοποιεί OLED οθόνες στα Galaxy S7, S7 edge και φυσικά στο Note 7.

Πέρα από τις «αποκαλύψεις» σχετικά με την Apple, το αφεντικό της Sharp δήλωσε ότι η εταιρεία διαθέτει εγκαταστάσεις κατασκευής στην Ιαπωνία ενώ «αν ένας σημαντικός πελάτης ζητήσει να υπάρξει γραμμή παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες» τότε και αυτό μπορεί να γίνει.

Ήδη, φήμες θέλουν την Apple εκτός από την υιοθέτηση OLED panels να διερευνά και την υιοθέτηση σημαντικών σχεδιαστικών αλλαγών για το iPhone της επόμενης χρονιάς καθώς το 2017 θα κλείνουν δέκα χρόνια από την κυκλοφορία της αρχικής συσκευής. Σύμφωνα με μία από τις πιο πρόσφατες από αυτές τις φήμες η Apple πρόκειται να λανσάρει τρεις εκδόσεις του iPhone 8 και μόνο αυτή με την οθόνη διαγωνίου 5,5 ιντσών θα υιοθετήσει κυρτό πάνελ OLED, ενώ οι άλλες δύο εκδόσεις, στις 4,7 και 5 ίντσες, θα διαθέτουν εκδόσεις των τωρινών LTPS οθονών.