Μεταφραση

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Microsoft: Προσιτά σε κόστος κράνη VR για τα Windows 10

H Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει κράνη VR για συστήματα με λειτουργικό σύστημα Windows 10 τον Δεκέμβριο. 

Τα κράνη Virtual Reality που ετοιμάζει η Microsoft για τα Windows 10 συστήματα αναμένεται να είναι προσιτά σε κόστος, καθώς οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι δεν θα κοστίζουν περισσότερο από 300 δολάρια στις ΗΠΑ. Η Microsoft θα πραγματοποιήσει δύο ξεχωριστά events τον Δεκέμβριο, το ένα στις 8-9 και το άλλο στις 14-15, όπου προβλέπεται να παρουσιαστούν και τα δύο κράνη που φέρεται να ετοιμάζει.
Σύμφωνα με το Polygon και άλλες πηγές, η Microsoft θα δείξει στα δύο event το πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς την πλατφόρμα Windows Holographic για διάφορες VR και AR εφαρμογές και σε αυτό το πλαίσιο θα κάνουν και την εμφάνισή τους τα κράνη της. Σύμφωνα με το Mobile Syrup, πάντως, τα κράνη που θα παρουσιάσει η Microsoft δεν αναμένεται να έχουν δυνατότητες χρήσης σε περιβάλλον ενισχυμένης πραγματικότητας, όπως το HoloLens.
micrsoft-vr-headset
Προφανώς, οι βασικές και πιο προσιτές προτάσεις της Microsoft δεν θα έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζει το HoloLens. Σύμφωνα με το Verge, η Microsoft βρίσκεται σε συνεργασία με διάφορους κατασκευαστές, όπως οι HP, Lenovo, Dell, Acer και Asus, οι οποίοι θα παρουσιάσουν κράνη VR τα οποία θα μπορούν να συνεργαστούν με συστήματα Windows 10.