Μεταφραση

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Philip Morris: «Κόψτε» το κάπνισμα με το iQOS

Την μετάβαση σε μία εποχή εναλλακτικών τρόπων καπνίσματος οραματίζεται η Philip Morris, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής στον κόσμο που μόνο πέρυσι πούλησε περί τα 850 δισ. τσιγάρα, παρουσιάζοντας μια νέα συσκευή που φιλοδοξεί να κερδίσει το ενδιαφέρον των καπνιστών που δεν μπορούν να αποχωριστούν τη βλαβερή συνήθεια, με την εγγύηση όμως ότι θα περιοριστούν δραστικά όλες οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.


Μέσα στο 2017 η Philip Morris σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στην αγορά μια εναλλακτική μορφή καπνίσματος, η οποία θα είναι είναι πιο εξελιγμένη και όπως υποστηρίζει η εταιρεία πιο «υγιεινή» από το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Πρόκειται για το iQOS, μια συσκευή που λειτουργεί με θέρμανση καπνού χωρίς καύση. Στην πράξη, το iQOS θα προσφέρει μια αίσθηση με τη μυρωδιά της νικοτίνης. Αν και η εμπειρία που προσφέρει το iQOS δεν είναι ούτε  κάπνισμα, αλλά ούτε άτμισμα, η γεύση της νικοτίνης αναμένεται να είναι πιο κοντά στο κάπνισμα, από ότι ήταν με το ηλεκτρονικό τσιγάρο,

Σύντομα αναμένεται να ζητηθεί άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ, ως προϊόν κατά πολύ ασφαλέστερο του κοινού τσιγάρου, προκειμένου η συσκευή να ξεκινήσει να διατίθεται στην αμερικανική αγορά.

Το iQOS έχει ήδη κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία και σε μερικά μέρη της Ευρώπης, κάνοντας θραύση.Σημειώνεται ότι η Philip Morris έχει δαπανήσει ήδη μεγάλα ποσά στην προσπάθειά της να φέρει το κοινό σε μία νέα εποχή, αφήνοντας πίσω τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος.