Μεταφραση

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Το χτίσιμο της ομάδας – Team Building

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια επενδύουν στο προσωπικό τους με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. 

Μιλάμε βέβαια για αυτές που βλέπουν τον άνθρωπο , το συνεργάτη, και προσπαθούν μαζί του να δημιουργήσουν.

Η εκπαίδευση, τα σεμινάρια, οι επισκέψεις σε εκθέσεις κλπ, είναι μερικά από αυτά που χρηματοδοτούν έτσι ώστε να βελτιώσουν τις δεξιότητες του προσωπικού τους.

Τα τελευταία χρόνια κυρίως στο εξωτερικό και λιγότερο στην Ελλάδα, προωθούν και άλλους τρόπους για να φέρουν κυρίως τους εργαζόμενους πιο κοντά και αυτό το επιτυγχάνουν δίνοντας κίνητρα σε αυτούς να κάνουν δραστηριότητες από κοινού εκτός εργασίας.

Ομάδες αθλητικές, δείπνο από κοινού, μικρές εκδρομές και άλλα.

Ένας σύγχρονος τρόπος τέτοιου είδους δραστηριότητας είναι και τα δωμάτια απόδρασης.

Το καλύτερο βέβαια είναι η συμμετοχή των συνεργατών στα δωμάτια απόδρασης, όπου μέσα από τη συνεργασία, την επικοινωνία, το χιούμορ, τη διασκέδαση θα ανακαλύψουν, ο ένας για τον άλλο, μια άλλη πλευρά, συνήθως διαφορετική από αυτή ενός γραφείου, και θα βγουν πιο δεμένοι σαν ομάδα , θα βγουν σαν μια καλή παρέα.

Οι επιχειρηματίες έτσι αποκτούν η’ ενισχύουν τη κουλτούρα στην επιχείρηση τους όπου θέλει τους συνεργάτες τους δεμένους, με καλές σχέσεις, και δημιουργικό πνεύμα με διευρυμένη αντίληψη.

Και μη ξεχνάμε ότι το κάλο εργασιακό κλίμα  …..  αυξάνει την απόδοση μας και μας κρατά σε εξαιρετικό ψυχολογικό επίπεδο.