Μεταφραση

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Τιμή στα 150 δολάρια για το πρώτο Nokia smartphone με Android

Είναι γενικά γνωστό ότι το brand Nokia επιστρέφει στον κόσμο των smartphones με τα ηνία πλέον να κρατάει η HMD Global

Επίσης, είναι γνωστό ότι πιθανότατα οι πρώτες συσκευές θα ανήκουν στην mid-range κατηγορία.
Σύμφωνα με τι πλέον πρόσφατες αναφορές τα πρώτα Android smartphones με το σηματάκι της Nokia θα κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress, στη Βαρκελώνη, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Η συσκευή που είναι γνωστή πλέον με την ονομασία Nokia D1C θα λανσαριστεί σε δύο εκδόσεις, με διαφοροποιήσεις σε ότι αφορά την εγκατεστημένη μνήμη RAM και το μέγεθος της οθόνης. Η πιο ακριβή συσκευή θα κοστίζει περίπου 200 δολάρια και θα διαθέτει 3GB μνήμης RAM και οθόνη 5,5 ιντσών και ανάλυσης 1080p.
Αντίστοιχα, η φθηνότερη έκδοση της συσκευής θα διαθέτει 2GB μνήμης RAM και μικρότερη οθόνη στις 5 ίντσες και την ανάλυση να παραμένει στα 1080p. Το κόστος αυτής της δεύτερης συσκευής προσδιορίζεται στα 150 δολάρια.
Προηγούμενες αναφορές κάνουν λόγο για επιλογή κάμερας με αισθητήρα 13 Megapixel στο φθηνότερο D1C και αισθητήρα 16 Megapixel στην ακριβότερη έκδοση. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των συσκευών θα περιλαμβάνουν επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 430 χρονισμένο στα 1,4GHz, επεξεργαστή γραφικών Adreno 505, αποθηκευτικό χώρο στα 16GB και εμπρόσθια κάμερα με αισθητήρα στα 8 Megapixel. Οι δύο εκδόσεις αναμένεται να έρχονται με το λειτουργικό σύστημα Android 7.0 Nougat.
Οι παραπάνω τιμές που διέρρευσαν δείχνουν ότι η HMD Global στοχεύει κυρίως στη μεσαία κατηγορία του καταναλωτικού κοινού και ότι θα ακολουθήσει μία μάλλον επιθετική τιμολογιακή πολιτική ώστε να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στα αρχικά στάδια της λειτουργίας της. Προφανώς σε αυτή την περίοδο τα περιθώρια κέρδους δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλά, αλλά στόχος είναι η καθιέρωση και η δημιουργία κλίματος για την μελλοντική ναυαρχίδα Nokia, με πιο πλούσια τεχνικά χαρακτηριστικά και φυσικά υψηλότερη τιμή.