Μεταφραση

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Σημαντική ανακάλυψη: Φάρμακο για την ελονοσία βοηθά στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη

Οι δοκιμές στο εργαστήριο πρόσφεραν εκπληκτικά αποτελέσματα και πλέον προχωρά στο στάδιο της δοκιμής στον άνθρωπο.


Μία εξαιρετικά ελπιδοφόρα διαπίστωση για εκατομμύρια πάσχοντες από Καρκίνο του Προστάτη πραγματοποίησε ερευνητική ιατρική ομάδα στην Κίνα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η συχνή αυτή μορφή καρκίνου στους άνδρες δείχνει να αντιδρά σε φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται στην ίαση της ελονοσίας!

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, η ουσία που χρησιμοποιείται ως αντιβιοτικό για την ελονοσία, ανακόπτει τη δράση και την εξάπλωση στον καρκινικό όγκο, με αποτέλεσμα να μην γίνεται μετάσταση σε άλλα μέρη του οργανισμού. Τα πειράματα έχουν στεφθεί με επιτυχία στο εργαστήριο και οι επιστήμονες αναμένουν να έχουν ανάλογα αποτελέσματα και μετά την εφαρμογή στον άνθρωπο.

Οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι το φάρμακο για την ελονοσία μπλοκάρει τον υποδεχέα ανδρογόνων, οι οποίοι «τροφοδοτούν» τον όγκο, «κόβοντας» εξ ολοκλήρου την όλη διαδικασία. Πολλές μορφές καρκίνου του προστάτη αντιμετωπίζονται με χημειοθεραπείες.

Κάποιοι άλλοι, ωστόσο, όχι. Η συγκεκριμένη μέθοδος δείχνει να ανταποκρίνεται σε όλες τις μορφές και τα στάδια, γεγονός που αν αποδειχθεί και μετά τις δοκιμές σε ανθρώπους, θα σημαίνει ότι η ιατρική θα εξοπλιστεί με μία έγκυρη και ανώδυνη θεραπεία για μία πολύ συχνή μορφή καρκίνου.