Μεταφραση

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Κοτόσουπα

Πρόκειται για μια σούπα στην οποία πολλοί αποδίδουν καταπραϋντικές, ακόμη και θεραπευτικές ιδιότητες. Σας την προτείνουμε σε μια εύκολη αλλά εξαιρετικά νόστιμη συνταγή



Υλικά για 4 με 6 άτομα:

  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 2-3 φλ. νερό
  • 150 γρ. Flora με Βούτυρο
  • 3 μέτρια καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ φλ. ρύζι γλασέ
  • 1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

  • Βράζουμε το στήθος κοτόπουλου για περίπου 30΄ σε μια κατσαρόλα με τον ζωμό και το νερό.
  • Στραγγίζουμε στη συνέχεια το κοτόπουλο, κρατάμε ξεχωριστά τον ζωμό του και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
  • Λιώνουμε το Flora με Βούτυρο σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το καρότο και το κρεμμύδι για 3΄.
  • Ρίχνουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ρύζι. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μεσαία φωτιά για 20΄.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλου και το σέλερι και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Tip: Μπορούμε να αυγοκόψουμε τη σούπα και να την αρωματίσουμε με τον χυμό και το ξύσμα από 1 μοσχολέμονο (λάιμ).

  • Χρόνος προετοιμασίας 30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 20 Λεπτά