Μεταφραση

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Μελομακάρονα

Παραδοσιακή και απολαυστική συνταγή


Υλικά για 8-10 άτομα:

Για τα μελομακάρονα
  • 3,5 φλυτζάνια τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
  • 2 κουταλιές του γλυκού αμμωνία
  • 1 κουταλιά κοφτή της σούπας κανέλλα
  • 1 κουταλιά κοφτή της σούπας γαρύφαλλο
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 8 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού μέλι


Εκτέλεση:

Για τα μελομακάρονα
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το λάδι, το κονιάκ, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  2. Χτυπάτε με το χέρι καλά.
  3. Ρίχνετε την αμμωνία στο χυμό του πορτοκαλιού, πάνω από τη λεκάνη γιατί αφρίζει, ώστε ο αφρός να πέσει μέσα στα υπόλοιπα υλικά.
  4. Προσθέτετε τη σόδα, το σιμιγδάλι και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  5. Πλάθετε τα μελομακάρονα σε μπαλίτσες πλατιές και τα απλώνετε σε ταψί λαδωμένο.
  6. Τα τρυπάτε με ένα πιρούνι στην επιφάνεια τους λίγο.
  7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς στο κάτω ράφι για 30 λεπτά περίπου.
Για το σιρόπι
  1. Όταν κρυώσουν τα σιροπιάζετε σε ζεστό σιρόπι.
  2. Για να φτιάξετε το σιρόπι βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και αφού πάρει βράση ρίχνετε το μέλι.
  3. Τα βάζετε σε πιατέλα και τα πασπαλίζετε με τριμμένο καρύδι.