Μεταφραση

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Σε κάποιες χώρες οι χριστουγεννιάτικες παραδόσεις είναι τρομακτικές

Ροζ εσώρουχο και φαγητό από τα KFC - 13 παράξενες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις από όλο τον κόσμο 


Αν υπάρχουν μέρες του χρόνου που όλοι έρχονται κοντά μεταξύ τους είναι οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων.

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που την γιορτάζουν όλοι σε κάθε γωνία του κόσμου όμως ο καθένας με διαφορετικό τρόπο, φαγητά και παραδόσεις.

Εσύ ήξερες ότι στην Γαλλία το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι πρέπει να περιλαμβάνει 13 επιδόρπια που συμβολίζουν τον Ιησού και τους 12 Αποστόλους;

Γι΄αυτό θα μείνεις και με το στόμα ανοιχτό μόλις τσεκάρεις παρακάτω και τις υπόλοιπες 12 παράξενες συνήθειες από χώρες διάφορων σημείων του πλανήτη.

1. Ιαπωνία
japan
Στη δεκαετία του ’70 τα KFC στην Ιαπωνία άρχισαν να προωθούν τα τηγανητό κοτόπουλο ως χριστουγεννιάτικο γεύμα  μετά την Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που έφτιαξε η διαφημιστική καμπάνια “Kentucky for Christmas” Χριστούγεννα» Από τότε, το φαγητό από τα KFC και συγκεκριμένα το τηγανητό κοτόπουλο αποτελεί παράδοση για την Ιαπωνία και  υπάρχει πάντα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

2. Αργεντινή
argentina
Στην Αργεντινή ένα μέλος της οικογένειας συνήθως η μητέρα ή η γιαγιά δωρίζουν στις γυναίκες της οικογένειας από ένα ροζ εσώρουχο, για να έχουν τύχει το νέο έτος και να προσελκύσουν την αγάπη με το μέρος τους.

3. Εσθονία
estonia
Ωωω ναι κι’ όμως! Στην Εσθονία ακολουθούν την παράδοση να πηγαίνουν σε σάουνα την Παραμονή των Χριστουγέννων μετά τις Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες στο σπίτι.

4. Η Πρωτεύουσα της Τσεχίας
czech-republic
Μείνε μαζί μου: Στην πρωτεύουσα της Τσεχίας τα ανύπαντρα κορίτσια κάθε χρόνο πρέπει να ρίξουν ένα παπούτσι προς την κατεύθυνση της πιο κοντινής πόρτας. Αν το παπούτσι προσγειωθεί με το μπροστινό μέρος μπροστά στην πόρτα και δεν πέσει ανάποδα ή στο πλάι αυτό πάει να πει ότι η κοπέλα πρόκειται να παντρευτεί!

5. Ισπανία
spain
Στη Βαρκελώνη, θα βρεις ένα ξύλινο ημερολόγιο με ένα χαμογελαστό πρόσωπο που φοράει ένα παραδοσιακό καταλανικό κόκκινο καπέλο. Το πρόσωπο αυτό ονομάζεται CagaTio, είναι ισοδύναμος και ταυτίζεται απόλυτα με τον Αϊ Βασίλη.

Σύμφωνα με την παράδοση που ακολουθούν στην Ισπανία τα παιδιά πρέπει να φροντίζουν τον Caga Tio από τις 8 Δεκεμβρίου έως την Παραμονή των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα, είναι υποχρεωμένα να τον σκεπάζουν κάθε βράδυ με μια κουβέρτα και να τον ταΐζουν με tutton ή μαντολάτο. Έτσι, αν όλα έχουν γίνει σωστά και τα παιδιά του έχουν προσφέρει την κατάλληλη φροντίδα για τις ανάγκες που χρειάζεται ο Caga Tio αρχίζει και τους προσφέρει διάφορα δώρα αντί κακάκια (WTF?).

6. Ινδία
india
Στην Ινδία οι άνθρωποι δεν στολίζουν έλατο λόγω της έλλειψής του αλλά δέντρο μπανάνα ή δέντρο μάνγκο  με χρωματιστά λαμπάκια.

7. Ουκρανία
ukraine
Στην Ουκρανία οι άνθρωποι στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με αράχνες, επειδή πιστεύουν ότι ο ιστός της αράχνης θα τους φέρει καλή τύχη το επόμενο έτος.

8. Γαλλία
france
Οι Γάλλοι έχουν την εξής παράδοση να φτιάχνουν 13 διαφορετικά επιδόρπια, ώστε να ευχαριστούν τον Ιησού και τους 12 Απόστολους. Συγκεκριμένα, τα 13 επιδόρπια συμβολίζουν τον Ιησού και τους Απόστολους. Έτσι, την Παραμονή των Χριστουγέννων θα πρέπει να είναι έτοιμα και να βρίσκονται στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

9. Σουηδία
sweden
Ο «Julbock» είναι ένας γίγαντας Σουηδικής προέλευσης από άχυρο που θυμίζει κατσίκα και ζει σε μια πόλη της Σουηδίας που ονομάζεται Gävle. Κάθε χρόνο από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 του βάζουν φωτιά ως έθιμο και παράδοση των Χριστουγέννων.

10. Μεξικό
mexico
Τα σκαλιστά ραπανάκια εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του εορτασμού της «Νύχτας για τα Ραπανάκια» στο Oaxaca, Μεξικό. Είναι μια ετήσια παράδοση που γίνεται κάθε χρόνο και προέρχεται από την περίοδο της αποικιοκρατίας όταν τα ραπανάκια άρχισαν να εισάγονται από την Ισπανία. Οι αγρότες τότε άρχισαν να σκαλίζουν τα ραπανάκια και να τα κάνουν πολύ ενδιαφέρον με σκοπό να προσελκύσουν πελάτες κατά την διάρκεια που γίνεται το Χριστουγεννιάτικου παζάρι.

11. Λατινική Αμερική
latin-america
Στις περισσότερες πόλεις της Λατινικής Αμερικής έχουν για παράδοση το μωρό του Ιησού να παραδίδει τα δώρα και όχι ο Άι-Βασίλης.

12. Αυστρία, Γερμανία, Ουγγαρία, Σλοβενία και η Πρωτεύουσα της Τσεχίας
austria-germany-hungary-slovenia-czech-republic
Η Κεντρική Ευρώπη είναι γνωστή για τον Krampus, το τρομακτικό θηρίο και το κακό ομόλογό του Αϊ-Βασίλη, που χτυπά τους ανθρώπους με την καλή έννοια και όχι με την κακή. Μια πιο σύγχρονη εκδοχή που έχουν ως έθιμο οι άνθρωποι εκεί είναι να ντύνονται σαν δαίμονες και βγαίνουν στους δρόμους για πορεία.

13. Κολομβία
colombia

Η Novena ή αλλιώς τα εννιάμερα είναι μια παλιά παράδοση της Κολομβίας, όπου οι άνθρωποι της Κολομβίας προσεύχονται εννέα συνεχόμενες μέρες. Συγκεκριμένα, από τις 16 Δεκεμβρίου μέχρι τις 24. Μετά την ολοκλήρωση της προσευχής την Παραμονή Χριστουγέννων μπορούν να απολαύσουν τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα πιάτα όπως: buñuelos, natilla και empanadas.