Μεταφραση

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Το πρώτο σούπερ μάρκετ που φεύγεις χωρίς να πληρώσεις ειναι γεγονός

Το πρώτο σούπερ μάρκετ που φεύγεις χωρίς να πληρώσεις ειναι γεγονός (vid)

Το amazon, ο παγκόσμιος κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου λάνσαρε το πρώτο φυσικό κατάστημα του που "ψωνίζεις και φεύγεις" χωρίς να πληρώσεις.


Έχοντας σκοπό να εξαφανίσει τα ταμεία των σουπερμάρκετ, το πρώτο κατάστημα του Amazon, Amazon Go, χρησιμοποιεί την "Just walk out" τεχνολογία, επιτρέπει στους επισκέπτες του/αγοραστές να αγοράζουν οτι επιθυμούν απο τα ράφια του και απλά να φεύγουν!

Η τεχνολογια που εχει αναπτύξει ειναι η ίδια με τα "αυτόματα αυτοκίνητα" χωρίς οδηγούς, χρησιμοποιεί αισθητήρες και ειδικούς ηλεκτρονικούς αλγόριθμους προκειμένου να εντοπίζονται ηλεκτρονικά τα προϊόντα που βάζουν οι καταναλωτές στο καλάθι τους.

Το Amazon με αυτη του την κινηση ανοίγεται στην αγορά των τροφίμων, με σκοπό να ανατρέψει τον τροπο που ψωνίζουν οι καταναλωτές τα καθημερινά τους τρόφιμα.

Το μονο που χρειάζεται να κανουν οι καταναλωτές ειναι να κατεβάσουν την εφαρμογη και να σκανάρουν το barcode που αυτόματα δημιουργείται καθώς έρχονται στο κατάστημα.

Ψωνίζουν οτι επιθυμούν και φεύγουν. Μολις φεύγουν απο το κατάστημα εκδίδεται αυτόματα ηλεκτρονική απόδειξη των αγορών τους και τα χρήματα αφαιρούνται απο την πιστωτική καρτα που έχουν περάσει.

Τόσο απλά!