Μεταφραση

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Το πιο περιζήτητο παιχνίδι των φετινών γιορτών στις ΗΠΑ κάνει τα παιδιά... να κλαίνε

Αρκετοί γονείς πλήρωσαν μέχρι και 200 δολάρια για να το προμηθευτούν στο e-bay, αφού έχει εξαντληθεί από τα μαγαζιά
 


Σε σκέτη απογοήτευση έχει εξελιχθεί το πιο περιζήτητο παιχνίδι των φετινών γιορτών στις ΗΠΑ, με εκατοντάδες γονείς να τηλεφωνούν έξαλλοι στην εταιρία παραγωγής του για να διαμαρτυρηθούν επειδή το δώρο που χάρισαν στο παιδί τους το έκανε... να κλάψει.

Σύμφωνα με τη New York Post, το πρωί των Χριστουγέννων έφερε μόνο απογοήτευση σε αμέτρητα παιδιά, τα οποία έλαβαν από τους γονείς τους ως δώρο το εξαιρετικά δημοφιλές - και πανάκριβο - παιχνίδι Hatchimal. Όπως μπορεί κανείς να δει από το παρακάτω βίντεο, πρόκειται για ένα αβγό που περιλαμβάνει ένα ζωάκι σε στιλ «furby», το οποίο πρέπει να εκκολαφθεί από το παιδάκι που θα το αποκτήσει, προκειμένου να αποκαλύψει το πραγματικό παιχνίδι.

Παρόλο που οι κατασκευαστές του παιχνιδιού υπόσχονται ότι το αβγό ανοίγει εύκολα, μετά από μόλις 30 λεπτά παιχνιδιού, φαίνεται πως αυτός ο ισχυρισμός δεν είναι και τόσο ακριβής. Σύμφωνα με πολλούς γονείς, τα παιδιά τους δεν κατάφεραν να ανοίξουν το αβγό ούτε καν μετά από 5 ώρες, και παρά το γεγονός ότι παρακολούθησαν βίντεο με οδηγίες χρήσης στο YouTube και έψαξαν online για tips που θα έκαναν το Hatchimal να... υποχωρήσει.

Το αποτέλεσμα; Εκατοντάδες απογοητευμένα παιδιά που έβαλαν τα κλάματα αντί να πετούν από τη χαρά τους που οι γονείς τους κατάφεραν να προμηθευτούν το παιχνίδι που έχει εξαντληθεί από τα μαγαζιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί γονείς ξόδεψαν μέχρι και 200 δολάρια για να αγοράσουν το Hatchimal στο e-bay (τρεις φορές τη λιανική του αξία) προκειμένου να μη χαλάσουν το χατήρι του παιδιού τους.