Μεταφραση

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Bluetooth 5.0 και άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά στο Galaxy S8

Το Galaxy S8 είναι το επόμενο κορυφαίο Samsung, το έχουμε εμπεδώσει πλέον αυτό, και όπως είναι αναμενόμενο θα ενσωματώνει σειρά κορυφαίων χαρακτηριστικών που θα το κάνουν να ξεχωρίζει.

Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα SamMobile, είναι η υποστήριξη της τεχνολογίας ασύρματης επικοινωνίας Bluetooth 5.0, η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα. Η εν λόγω έκδοση, στα χαρτιά τουλάχιστον, προσφέρει διπλάσια ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, τέσσερις φορές μεγαλύτερη εμβέλεια και οκτώ φορές την «χωρητικότητα» μεταφοράς μηνυμάτων που είχε το πρότυπο Bluetooth 4.0.

Η κοινοπραξία Bluetooth SIG είχε ανακοινώσει ότι οι πρώτες συσκευές που θα υποστηρίζουν την έκδοση 5.0 θα κάνουν την εμφάνισή τους σε χρονικό διάστημα δύο έως έξι μηνών. Εάν το δημοσίευμα επιβεβαιωθεί, τότε το Galaxy S8 θα είναι η πρώτη ναυαρχίδα που θα υποστηρίζει το Bluetooth 5.0.

Άλλο δημοσίευμα θέλει το S8 να εξοπλίζεται με νέο οπτικό σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος, με την αμερικανική εταιρεία Synaptics να ανακοινώνει έναν τέτοιο αισθητήρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Synaptics αποτελεί έναν από τους παλαιότερους συνεργάτες της Samsung και κύριο προμηθευτή σαρωτών δακτυλικού αποτυπώματος της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Android Headlines ο αισθητήρας της Synaptics, με την ονομασία FS9100, ανήκει στην σειρά προϊόντων Natural ID. Η καινοτομία που εισάγεται με τον FS9100 είναι ότι μπορεί να τοποθετηθεί και να λειτουργεί κάτω από γυάλινες επιφάνειες. Ουσιαστικά, ο εν λόγω σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από γυάλινη επιφάνεια χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε επεξεργασία λέπτυνσης.

Τέλος, σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Phone Radar γίνεται λόγος για τις οθόνες που θα χρησιμοποιηθούν στη νέα ναυαρχίδα. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το Samsung Galaxy S8 θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία κυρτών οθονών που αναπτύχθηκε για το Note 7. Να υπενθυμίσουμε ότι το Note 7 είχε οθόνη διαγωνίου στις 5,7 ίντσες, ενώ το S8 φημολογείται ότι θα έρθει σε δύο εκδόσεις, στις 5,7 και στις 6,2 ίντσες.

Η οθόνη του Note 7 ενσωμάτωνε την τεχνολογία Y-Octa, η οποία επέτρεπε την ενσωμάτωση των αισθητήρων αφής μέσα στο πάνελ. Στα περισσότερα smartphones οι αντίστοιχοι αισθητήρες «απλώνονται» σαν κάποιο είδος φιλμ κάτω από τη γυάλινη επιφάνεια της οθόνης. Με τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας επιτυγχάνεται λεπτότερη και με καλύτερη απόκριση οθόνη.