Μεταφραση

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Google, Facebook, Twitter και Microsoft εναντίον προπαγάνδας

Τη ρητορική του μίσους και την προπαγάνδα της τρομοκρατίας προσπαθούν να καταπολεμήσουν από κοινού Google, Facebook, Twitter και Microsoft. 

Οι κολοσσοί του Διαδικτύου έρχονται σε συνεννόηση και συνεργασία με σκοπό τους την καταπολέμηση της ρητορικής της τρομοκρατίας μέσω Internet, μέσα από τον εντοπισμό και την αφαίρεση του εξτρεμιστικού περιεχομένου που μπορεί να βρει κανείς στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και σε κανάλια του YouTube. Οι Google, Facebook, Twitter και Microsoft θέλουν να δημιουργήσουν μία κοινή βάση δεδομένων όπου θα μπαίνουν όποιες σελίδες εντοπίζονται με εξτρεμιστικό περιεχόμενο.
Βίντεο και αναρτήσεις με ανάλογο περιεχόμενο θα παίρνουν μία ετικέτα που θα τα χαρακτηρίζει και θα βοηθά όποιον διαχειριστή δικτυακού τόπου θέλει να τα αφαιρέσει από το site του. Η κίνηση των κολοσσών του Διαδικτύου έρχεται ως απάντηση στο τελεσίγραφο που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της προπαγάνδας του μίσους στο Διαδίκτυο. Στην περίπτωση που εταιρείες όπως η Google και το Facebook δεν ανελάμβαναν δράση, η Κομισιόν ήταν έτοιμη να θεσπίσει αυστηρούς νόμους.
Η βάση δεδομένων που θα δημιουργήσουν από κοινού οι Facebook, Twitter, Google, Microsoft θα είναι έτοιμη και σε πλήρη λειτουργία μέσα στο 2017, σύμφωνα με το Business Insider, ενώ η λειτουργία της εκτιμάται ότι θα έχει κοινά στοιχεία με τις μεθόδους εντοπισμού του υλικού παιδικής πορνογραφίας που διακινείται στο Διαδίκτυο.