Μεταφραση

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

H Microsoft προικίζει με Τεχνητή Νοημοσύνη το chatbot Zo

H Microsoft δεν εγκαταλείπει το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης, με την οποία εξοπλίζει το νέο chatbot που παρουσίασε με το όνομα Zo. 

To Zo είναι ο διάδοχος του chatbot Tay.ai της Microsoft, το οποίο δεν τα είχε καταφέρει και τόσο καλά στην επικοινωνία του με τους ανθρώπους, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που το κατηγόρησαν για ρατσιστική συμπεριφορά. Το Zo μιμείται μία γυναίκα με την οποία μπορεί να συνομιλεί κανείς για πολλά θέματα εκτός από την πολιτική, αφού σε εκείνο το σημείο είχε αποτύχει η προηγούμενη προσπάθεια της Microsoft, καταλήγοντας να μιλά για… υπεροχή των λευκών.

Στην περίπτωση του Zo, υπάρχει σαφέστατη άρνηση για την πολιτική κουβέντα, ακόμα και σε μια απλή αναφορά του ονόματος ενός πολιτικού. Η Microsoft φαίνεται ότι μαθαίνει από τα λάθη της σε αυτόν τον τομέα. Το chatbot Zo ξεκίνησε να είναι διαθέσιμο σε προεπισκόπηση από τις 4 Δεκεμβρίου και έπειτα για τους χρήστες του Kik, ενώ η εταιρεία δεν έχει δώσει ένα χρονοδιάγραμμα αναφορικά με το πότε θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή αυτή και σε άλλες υπηρεσίες όπως είναι το Skype.

To ZD Net αναφέρει ότι η Microsoft θα παρουσιάσει ακόμα μία Τεχνητή Νοημοσύνη για το οικοσύστημα Bing, η οποία θα λειτουργεί ως ψηφιακός βοηθός εκεί.