Μεταφραση

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Βελουτέ λαχανικών με γαρίδες

Ιδιαίτερη και χορταστική σούπα

Υλικά για 2-4 άτομα:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πράσο, τα λευκά και τρυφερά πράσινα μέρη, χοντροκομμένα
  • 1 μέτριο φινόκιο χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σέλινο χοντροκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ψιλαλεσμένους μαραθόσπορους
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 250 γραμμάρια γαρίδες μεσαίου μεγέθους καθαρισμένες και χωρίς τα εντεράκια τους
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, σπασμένη αλλά ολόκληρη
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχας
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό λεμόνι


Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Μαγειρεύετε τα λαχανικά μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς, για 15 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώνετε.
  3. Προσθέτετε το φινόκιο και τον ζωμό. Αφήνετε να πάρουν βράση, κατεβάζετε από τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα λαχανικά.
  4. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Πολτοποιείτε τα λαχανικά μέχρι να γίνουν ένας απαλός πουρές.
  5. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μέτριο αντιλλητικό τηγάνι, προσθέτετε τις γαρίδες και το σκόρδο και αλατοπιπερώνετε ελαφρά.
  6.  Σοτάρετε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν έντονο ροζέ χρώμα.
  7. Ρίχνετε το λικέρ μαστίχας και το αφήνετε να εξατμιστεί. Πετάτε το σκόρδο και προσθέτετε τις γαρίδες και το ζουμί τους στην σούπα.
  8. Τα ζεσταίνετε. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος ανακατεύετε λίγο ακόμα και σερβίρετε.