Μεταφραση

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Λουκουμάδες με πορτοκάλι

Τραγανοί και μυρωδάτοι


Υλικά για 4-6 άτομα:

Για τους λουκουμάδες
  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά γλυκού σόδα
  • 1 χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά γλυκού Αλάτι
  • 2 κούπες σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • 1 ποτήρι νερό
  • Κανέλα
Για το σιρόπι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μέλι
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι νερό


Εκτέλεση:

Για τους λουκουμάδες
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλάτι και ανοίγετε μία λακκούβα στο κέντρο.
  2. Ρίχνετε μέσα το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα.
  3. Ανακατεύοντας μ’ ένα πιρούνι, προσθέτετε λίγο - λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι), μέχρι το μείγμα να γίνει μία μαλακιά ζύμη σαν χυλός.
  4. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό γιατί θα κάψει την μαγιά και δεν θα φουσκώσει το μείγμα.
  5. Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνετε σ' ένα ζεστό μέρος χωρίς να το κουνάτε, για μια περίπου ώρα.
  6. Όταν θα δείτε ότι έχει κάνει τρυπούλες στην επιφάνεια σημαίνει ότι ο χυλός είναι έτοιμος.
  7. Κατόπιν, χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα, μέχρι να φουσκώσει.
  8. Τηγανίζετε τους λουκουμάδες σε άφθονο σπορέλαιο, ρίχνοντας το χυλό σε μπαλίτσες της αρεσκείας σας.
Για το σιρόπι
  1. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας για 3 λεπτά, τη ζάχαρη με το νερό.
  2. Κατόπιν, προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού και το μέλι και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.
  3. Αφού ολοκληρωθεί το σιρόπι, παίρνετε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους ρίχνετε αμέσως στο σιρόπι.
  4. Τους βγάζετε από το σιρόπι και τους σερβίρετε ζεστούς, πασπαλίζοντας τους προαιρετικά με κανέλα.