Μεταφραση

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνει μια γυναίκα μετά το σεξ

Η επίσκεψη στην τουαλέτα δεν είναι το μόνο που πρέπει να κάνει μια γυναίκα μετά το σεξ για να αποφύγει ερεθισμούς και λοιμώξεις.

Ποια είναι λοιπόν τα πέντε μικρά «τελετουργικά» που πρέπει να ακολουθεί μια γυναίκα μετά τη σεξουαλική επαφή;

1. Καθαρισμός με σαπούνι και νερό

Κατά το σεξ μεταφέρονται από τον έναν σύντροφο στον άλλο αρκετά βακτήρια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις. Ο τοπικός καθαρισμός με σαπούνι και ζεστό νερό συστήνεται λοιπόν μετά την επαφή. Το σαπούνι δεν πρέπει να περιέχει αρώματα, ώστε να αποφευχθούν αλλεργίες και ερεθισμοί. Δεν απαιτείται καθαρισμός του κόλπου εσωτερικά, αφού διαθέτει το δικό του εγγενές «σύστημα καθαρισμού».

2. Μπάνιο

Μια μπανιέρα γεμάτη ζεστό νερό και λίγες σταγόνες ενός αγαπημένου ελαίου, όπως το έλαιο καρύδας, είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσει η γυναίκα μετά το σεξ αλλά και για να ενυδατωθεί εξωτερικά η επιδερμίδα των γεννητικών οργάνων και να υποχωρήσουν τυχόν ερεθισμοί.

3. Κατανάλωση νερού

Ένα με δύο ποτήρια νερό μετά το σεξ θα αναπληρώσουν τα υγρά που χάθηκαν μέσω του ιδρώτα κατά τη διάρκεια του σεξ.

4. Κατανάλωση προβιοτικών

Ένα γιαούρτι με προβιοτικά είναι το ιδανικό σνακ μετά το σεξ. Τα προβιοτικά είναι ωφέλιμα βακτήρια που υπάρχουν φυσικά στο ανθρώπινο σώμα και προστατεύουν από λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων.

5. Βαμβακερό εσώρουχο

Τα βαμβακερά υφάσματα «αναπνέουν» καλύτερα, επομένως αποτρέπουν την αύξηση της υγρασίας και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη βακτηρίων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγονται τα συνθετικά εσώρουχα και τα στενά ρούχα, ιδίως μετά τη σεξουαλική επαφή.