Μεταφραση

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Τραγανές πατάτες φούρνου

Ένα πιάτο που όλοι λατρεύουν. Προσθέστε και λαχανικά και καλή απόλαυση! Σερβίρει 8-10 άτομα!


Υλικά:

  • 2 κιλά πατάτες , καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 2 κύβοι Knorr Κλασικός Ζωμός Λαχανικών
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό


Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τις πατάτες με μπόλικο νερό και τη μερίδα του ζωμού για 10΄. Στραγγίζουμε καλά.
  • Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών σε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο ζεστό ταψί.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 30΄, χωρίς να ανακατέψουμε. Αποσύρουμε και σερβίρουμε.
  • Tip:


    Ποτέ μην ανακατεύετε τις πατάτες αφού τις βάλετε στο ταψί. Προσθέστε ότι υλικό θέλετε αλλά ποτέ μην τις γυρίσετε!