Μεταφραση

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Eπτά γκάτζετ της CES που... πάτωσαν

Στην έκθεση CES έχουν παρουσιαστεί ορισμενα gadgets, τα οποία αποτέλεσαν τεράστιες εμπορικές επιτυχίες, όπως οι βιντεοκασέτες, τα CD και το Xbox, αλλά και άλλα gadgets τα οποία αποδείχθηκαν μεγάλες αποτυχίες.


Μερικές από τις μεγαλύτερες «αποτυχίες», τουλάχιστον σε εμπορικό επίπεδο, της έκθεσης του Las Vegas συμπεριλαμβάνουν τις Digital Audio Tapes, τον φορητό pocket υπολογιστή Apple "Newton", αλλά και την κονσόλα της Atari, Jaguar.

Ας δούμε, όμως, ορισμένα από τα προϊόντα που κρίθηκαν ως «απόλυτα αποτυχημένα»:

1. Smart Glasses
Tα Google Glass πάτωσαν στις πωλήσεις.


2. 3D Printers

Το 2013 υπήρξε τεράστιος ενθουσιασμός για τις εταιρείες 3D printing αλλά και τη νέα αυτή τεχνολογία. Αρκετές, όμως, από τις εταιρείες που πρωτοπόρησαν έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας τους.

3. Lily, GoPro Drones

Η Lily Robotics αλλά και τα drones με ενσωματωμένες κάμερες GoPro απέτυχαν παταγωδώς.

4. Hoverboards

Το 2016 το CES είχε γεμίσει με hoverboards. Παρόλα αυτά, και παρά τη φαινομενική χρήση των γκάτζετ από celebrities όπως ο Justin Bieber, μία σειρά σκανδάλων έπληξε το προϊόν και η χρήση του απαγορεύτηκε από την αρμόδια επιτροπή ασφάλειας καταναλωτικών προϊόντων των ΗΠΑ λόγω κινδύνου ανάφλεξης.


5. Pebble

To Pebble αποτέλεσε το ομορφότερο γκάτζετ της CES του 2013. Παρόλα αυτά, δεν άντεξε το τεστ του χρόνου και τα Pebble δεν υπάρχουν πια.

6. Smartwatch

Ένα χρόνο μετά το Pebble, δεκάδες διαφορετικά smartwatch βγήκαν στην αγορά. Παρόλα αυτά, μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2016, οι παγκόσμιες πωλήσεις των smartwatch είχαν μειωθεί κατά 52%.


7. Tαμπλέτα Dell Venue 8 7000

Η πιο «λεπτή» ταμπλέτα του κόσμου ήταν ένα γκάτζετ που απέσπασε βραβείο στη CES του 2015. Παρόλα αυτά, η Dell διέκοψε τις πωλήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου.