Μεταφραση

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Διαφημίσεις στον Facebook Messenger και Stories στο app

Μεγάλες αλλαγές επιφυλάσσει το Facebook για τους χρήστες του Messenger και της mobile εφαρμογής του δικτύου. 

Το Facebook Messenger αναμένεται να αποκτήσει τη δυνατότητα προβολής διαφημίσεων, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει να εμφανίζεται σε κάποιους χρήστες σε διάφορες χώρες. Το ίδιο το Facebook επιβεβαίωσε ότι δοκιμάζει τον τρόπο προβολής των διαφημίσεων στον Messenger, ενώ σύμφωνα με το Phone Arena, οι διαφημίσεις θα προβάλλονται όταν ένας χρήστης του Messenger επικοινωνεί με μία εταιρεία. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να βάλουν τη διαφήμισή τους σε έναν χώρο στην αρχική οθόνη του Messenger, κάτω από τις πρόσφατες συνομιλίες.
Μία ακόμα αλλαγή που φέρνει το Facebook σε όσους μπαίνουν σε αυτό από την mobile εφαρμογή είναι η εμφάνιση των Facebook Stories, με τη λογική που διέπει το Snapchat. Ο κλώνος του Snapchat, θα εμφανίζεται πάνω από το News Feed, ενώ το Facebook τονίζει ότι το εργαλείο αυτό θα μπορεί να λειτουργεί συνδυαστικά με την κάμερα του smartphone, καθώς το κοινωνικό δίκτυο θεωρεί ότι ο τρόπος διαμοιρασμού πληροφοριών μεταξύ των χρηστών έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία 5 χρόνια και χρησιμοποιεί πλέον περισσότερα οπτικά εργαλεία.
Το Facebook ανακοινώνει ότι το Instagram Stories χρησιμοποιείται από 150 εκατομμύρια χρήστες καθημερινά, ενώ η μεγάλη βάση χρηστών του Facebook αναμένεται να δώσει νέα ώθηση σε αυτό το νέο εργαλείο διαμοιρασμού.