Μεταφραση

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Σύντομα διαθέσιμο για δοκιμή το game mode των Windows 10

Πριν από ένα μήνα μαθεύτηκε στο ευρύ κοινό για μία νέα λειτουργία που ετοιμάζει η Microsoft στα Windows 10, με σκοπό τη βελτίωση επιδόσεων στα παιχνίδια. Τώρα η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ακόμα περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.


Πρώτον, το Gaming θα αποκτήσει το δικό του section στις ρυθμίσεις των Windows, και θα περιλαμβάνει τις λειτουργίες που σήμερα είναι κομμάτι της αυτόνομης εφαρμογής «Xbox». Εκεί θα περιλαμβάνεται και το νέο tab ονόματι «Game Mode», το οποίο θα μπορείτε να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε κατά βούληση.

Με αυτό, η Microsoft στοχεύει στη βελτίωση τόσο των μέγιστων καρέ ανά δευτερόλεπτο, όσο και του μέσου όρου τους. Πατώντας τον συνδυασμό Win+G μπορείτε να εμφανίσετε τη game bar ενώ παίζετε, για να διαπιστώσετε αν το game mode είναι ενεργοποιημένο ή όχι.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτό θα συνεργάζεται με όλους τους 32bit τίτλους, διατηρώντας πάντως επιφυλάξεις για τυχούσα ασυμβατότητα με κάποια παιχνίδια. Το game mode βασικά θα δίνει μεγαλύτερη προτεραιότητα στο παιχνίδι που τρέχει τη δεδομένη στιγμή, ώστε να χρησιμοποιεί περισσότερους πόρους του συστήματος.

Αυτό θα είναι χρήσιμο αν έχετε άλλα προγράμματα που τρέχουν στο background και δεν θέλετε να τα κλείνετε κάθε φορά που φορτώνετε ένα παιχνίδι. Οι νέες αυτές επιλογές θα είναι διαθέσιμες σύντομα στο επόμενο creators update των Windows 10, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2ο τρίμηνο του 2017.